Γενικά

19 Ιουλίου 2018 00:04

Κορκίδης: απογοητευτική η κίνηση στην αγορά το πρώτο 10ήμερο των εκπτώσεων

Χαμηλότερα από πέρυσι, εκτιμά ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, ότι θα κινηθούν τελικά οι φετινές θερινές εκπτώσεις.

Κορκίδης: απογοητευτική η κίνηση στην αγορά το πρώτο 10ήμερο των εκπτώσεων

Με μελανά χρώματα περιγράφει ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, την εικόνα που παρουσιάζει η αγορά αυτό το πρώτο δεκαήμερο των θερινών εκπτώσεων. Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, οι καταναλωτές εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και διστακτικοί. Μάλιστα αποδίδει το χαμηλό αγοραστικό ενδιαφέρον στη χρονική σύμπτωση με τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα.

Ειδικότερα, στις περισσότερες αγορές της Αττικής, η κίνηση έως τώρα δείχνει αρκετά υποτονική, με εξαίρεση την περίπτωση της Καλλιθέας και της Κηφισιάς, όπου παρατηρείται μια αυξημένη κίνηση με ανοδική τάση για φέτος. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κίνηση της αγοράς την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων για τις επιχειρήσεις που άνοιξαν ήταν μάλλον απογοητευτική, αφού δεν ξεπέρασε το τζίρο μιας απλής καθημερινής.

Η αγορά της Θεσσαλονίκης κινείται σε χαμηλά επίπεδα σε αντίθεση με την Πάτρα, όπου ο Εμπορικός Σύλλογος δήλωσε ικανοποίηση από το πρώτο δεκαήμερο.

Εκτιμάται ότι συνολικά οι φετινές θερινές εκπτώσεις θα κινηθούν τελικά χαμηλότερα από πέρυσι με τους Έλληνες καταναλωτές να κρατούν «μικρό καλάθι». Ελπίδες και προσδοκίες εξακολουθούν να διατηρούνται από τον τουρισμό.

Ο κλάδος που δείχνει μία βελτίωση λόγω της εκπτωτικής περιόδου είναι η γυναικεία ένδυση και υπόδηση, ενώ η κίνηση στα εποχιακά είδη παραμένει σταθερή σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο.

VIDEO