Θεσσαλονίκη

11 Ιανουαρίου 2019 11:51

Νέος συναγερμός για ύποπτο φάκελο στη Θεσσαλονίκη

Εστάλη σε ιδιωτικό κολλέγιο. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ έσπευσε στο σημείο, ενώ αποκλείστηκε η γύρω περιοχή.

Νέος συναγερμός για ύποπτο φάκελο στη Θεσσαλονίκη

Ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε το πρωί σε ιδιωτικό κολέγιο της Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για την παραλαβή του.

Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής απέκλεισαν τη γύρω περιοχή, ενώ για παν ενδεχόμενο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Είναι το τελευταίο κρούσμα από το μπαράζ φακέλων με ύποπτο περιεχόμενο, που έχουν ταχυδρομηθεί τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας τρομο-υστερία.

Νωρίτερα το πρωί, φάκελος ο οποίος κρίθηκε ύποπτος εντοπίστηκε στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και η Αστυνομία έλαβε μέτρα έξω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα, ενώ άνδρες της ΕΜΑΚ παρέλαβαν τον φάκελο για να τον μεταφέρουν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΥΠΟΠΤΟ ΔΕΜΑ - MEDITERRANEAN COLLEGE

Και ο πρύτανης του ΤΕΙ της Λαμίας ήταν αποδέκτης ύποπτου δέματος. Όπως έγινε γνωστό, στο γραφείο του έφθασαν στις 28 Δεκεμβρίου δύο δέματα από την... Ινδία, τα οποία άνοιξαν ανυπτοψίαστοι υπαλληλοι και διαπίστωσαν ότι είχαν προπαγανδιστικό υλικό. Αν και δεν παρουσίασαν κάποιο σύμπτωμα, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ενημερώθηκε λίγο πριν από τις 9 σήμερα το πρωί η Αστυνομία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΥΠΟΠΤΟ ΔΕΜΑ - MEDITERRANEAN COLLEGE

Περίπου στις 08:15 στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφθασε με τα ΕΛΤΑ άλλος ένας ύποπτος φάκελος, που φέρεται να εστάλη από την Ινδία. Στον φάκελο αναγραφόταν στα αγγλικά “Αντιπρύτανης”, χωρίς να κατονομάζεται ο παραλήπτης. Tρεις υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ανάλογοι φάκελοι σε σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Κόρινθο, ένας δεύτερος στο ΤΕΙ της Πάτρας, αλλά και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ύποπτων φακέλων σε 23.

Δείτε τις εικόνες από την κινητοποίηση των Αρχών για τον ύποπτο φάκελο που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη:

VIDEO