Θεσσαλονίκη

15 Μαρτίου 2019 19:41

Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε παράνομο πρατήριο τσιγάρων

Χιλιάδες πακέτα τσιγάρων και καπνού κατασχέθηκαν. Οι Αρχές αναζητούν τους προμηθευτές των λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε παράνομο πρατήριο τσιγάρων

Σε παράνομο πρατήριο προϊόντων καπνού είχε μετατραπεί κατοικία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης από την οποία διοχετεύονταν λαθραία τσιγάρα στην αγορά.

Όπως ανακοινώθηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, υπάλληλοι του Τμήματος Ναρκωτικών – Όπλων και Λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Μακεδονίας της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν έρευνα στην κατοικία και σε άλλους δύο παρακείμενους χώρους, σε περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα – παρουσία δικαστικού λειτουργού – κατέδειξε ότι η κατοικία είχε μετατραπεί σε πρατήριο καπνικών, από την οποία πωλούνταν λαθραία τσιγάρα. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 6.524 πακέτα τσιγάρων διαφόρων τύπων και 397 συσκευασίες καπνού.

Συνελήφθη ένα άτομο που οδηγήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου στη συνέχεια να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι υπολογίζονται σε 31.180 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι προμηθευτές των λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Λαθραία τσιγάρα - Θεσσαλονίκη - ΣΔΟΕ

Λαθραία τσιγάρα - Θεσσαλονίκη - ΣΔΟΕ

VIDEO