Αχαΐα

08 Ιουνίου 2019 15:07

Μυστήριο με θάνατο κρατούμενου στις Φυλακές Πάτρας

Διάβασέ μου το...

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. Πως και πότε βρέθηκε νεκρός ο έγκλειστος, ο πολλοστός άνδρας που χάνει την ζωή του μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα τους τελευταίους μήνες.

Μυστήριο με θάνατο κρατούμενου στις Φυλακές Πάτρας
-

Ακόμη ένας θάνατος «μυστήριο» κρατούμενου σε ειδικό χώρο κράτησης των Φυλακών Πάτρας. Ένας Ρομά 44 ετών εντοπίστηκε το πρωί νεκρός κάτω από άκρως περίεργες συνθήκες.

Τον κρατούμενο βρήκε «παγωμένο» – όπως χαρακτηριστικά λένε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι – ο φύλακας στην πρωινή καταμέτρηση.

Ήταν στο πειθαρχείο της φυλακής για προστασία από άλλους κρατούμενους, ωστόσο στον ίδιο χώρο ήταν περίπου άλλοι 10 κρατούμενοι.

Τοπικά μέσα κάνουν λόγο για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου. Στο νεκροτομείο του νοσοκομείου του Ρίου έσπευσαν συγγενείς του 44χρονου, οι οποίοι μάλιστα έβγαλαν φωτογραφίες τη σορό του, σε μια προσπάθεια να έχουν αποδεικτικά στοιχεία, να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να τιμωρηθούν αυτός ή αυτοί που τον χτύπησαν μέχρι θανάτου.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΝΕΚΡΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ

Έξω από το νεκροτομείο του νοσοκομείου του Ρίου, η σπαρακτική φωνή της μάνας του 44χρονου ακουγόταν παντού. Ζητούσε δικαιοσύνη και τιμωρία στους υπεύθυνους.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΝΕΚΡΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αξιωματικός της Αστυνομίας πήγε στις φυλακές και έκανε μία πρώτη αυτοψία, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.

Φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO