Ηλεία

15 Νοεμβρίου 2019 18:52

Ξυλοκοπήθηκε διερμηνέας σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων

Διάβασέ μου το...

Συνελήφθη ο δράστης, κάτοικος της περιοχής. Απείλησε και υπάλληλο της δομής στην Κάτω Δίβρη…

Ξυλοκοπήθηκε διερμηνέας σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων
-

Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία σε 47χρονο στο Επιτάλιο της Ηλείας. Κατηγορείται ότι χτύπησε διερμηνέα προσφύγων/μεταναστών στην Κάτω Δίβρη και απείλησε υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας των προσφύγων.

Ο 47χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στην Κάτω Δίβρη Λαμπείας στην Ηλεία, και κρατώντας ένα ξύλινο κοντάρι προκάλεσε σωματικές βλάβες σε διερμηνέα, ενώ παράλληλα απείλησε υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη και απειλή.

Αναστολή λειτουργίας της δομής – Ακατάλληλες οι συνθήκες

ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ - ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Ακατάλληλη κρίθηκε τελικά η δομή φιλοξενίας στη Δίρβη, καθώς δεν διαθέτει ούτε τα στοιχειώδη όπως ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση! Οι 105 πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν την Πέμπτη θα οδηγηθούν σε άλλη δομή στη Βόρεια Ελλάδα.

Την απόφαση έλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μετά τις αντιδράσεις των προσφύγων αλλά και τα παράπονα από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα, εξάλλου, με δήλωση του αντιδημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Βασίλη Αρβανίτη η δομή φιλοξενίας στην Ι.Μ. Kάτω Δίβρης θα αναστείλει τη λειτουργία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO