Κόμματα

24 Νοεμβρίου 2017 12:00

ΝΔ: Έρχεται “black Monday” για Τσίπρα και Καμμένο

Βολές για τον μεσάζοντα και την πώληση πολεμικού υλικού στην Σ. Αραβία εξαπέλυσαν η Μαρία Σπυράκη και ο Βασίλης Κικίλιας.

ΝΔ: Έρχεται “black Monday” για Τσίπρα και Καμμένο

«Ο πρωθυπουργός θα κάνει ότι μπορεί τη Δευτέρα στη Bουλή, για να μην συζητηθεί ως προς την ουσία του το φλέγον θέμα που αφορά τον Πάνο Καμμένο», δήλωσε το πρωί ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

Ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ακόμη «όποιος δεν φοβάται την αλήθεια, δεν κρύβεται πίσω από νομολογίες, προφάσεις και δεν διώκει τους υφισταμένους του, ούτε προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικόνα, ατμόσφαιρα και κατάσταση απειλής», προσθέτοντας«εμείς θεωρούμε ότι ο κ. Καμμένος πρέπει να ελεγχθεί στη Βουλή, πολιτικά, για μια ιστορία που θεωρούμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ουρά, γιατί, ενώ έπρεπε να γίνει μια διακρατική συμφωνία G-to-G για την πώληση πολεμικού υλικού, εμφανίζεται να υπάρχει μεσάζοντας, ο Βασίλης Παπαδόπουλος…Και μετά ήρθε το επίσημο κράτος της Σαουδικής Αραβίας και δεν την αναγνωρίζει».

"Έρχεται «black Monday»" 

«Ειδικά σε αυτό το υπουργείο, με την αμαρτωλή προϊστορία που υπάρχει, θα έπρεπε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που υποτίθεται φέρνει νέα ήθη, να επιδεικνύει άλλη συμπεριφορά…Ο κ. Καμμένος είχε καταθέσει απόρρητα, διαβαθμισμένα έγγραφα, το 2014, στη Βουλή και τώρα απειλούν τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που κάνουν το ίδιο. Να ξέρουν οι κυβερνώντες ότι οι Έλληνες βουλευτές δεν τρομοκρατούνται. Όχι μόνο η αντιπολίτευση, αλλά και η ίδια η ελληνική κοινωνία θέτει το ερώτημα τι φοβάται να κρύψει η κυβέρνηση; Υπάρχουν και άλλες υποθέσεις; Στην υπόθεση εμπλέκεται ένας καταδικασμένος λαθρέμπορος από το 2011. Στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ φαίνεται ρητώς αν υπήρχε πρόβλεψη για ύπαρξη μεσάζοντα δια της εταιρείας του ή γινόταν λόγος για διακρατική συμφωνία. Ποιοι τα έχουν υπογράψει, ποιοι έχουν παραπλανηθεί, ποιοι το έκαναν εν γνώσει τους και ποιο ήταν το όφελος;», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Σπυράκη: Τι φοβάται η Κυβέρνηση;

Το θέμα της διαβούλευσης για την πώληση πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία και του "μεσάζοντα" κυριάρχησε και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απο την Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας θα κληθεί την Δευτέρα στην Βουλή να απαντήσει στα εξής ερωτήματα: γιατί σε διακρατική συμφωνία υπάρχει μεσάζων, ποιος είναι ο κ. Παπαδόπουλος και ποια είναι η σχέση του με τον κ. Καμμένο, σε ποιες αγοραπωλησίες έχει εμπλακεί. Η ελληνική πλευρά μιλάει για 300.000 βλήματα ενώ οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται μόνο για 100.000 βλήματα. Κατά τον κ. Καμμένο η σύμβαση έχει υπογραφεί, άρα η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει εισπράξει 66 εκατομμύρια ευρώ», είπε η Μαρία Σπυράκη, αναφέροντας ότι η ΝΔ θα παρουσιάσει στοιχεία που δείχνουν "σχέση" του κ. Παπαδόπουλου με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε με έμφαση και στις εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις ενστάσεις που εξέφρασε ο Υπ. Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, λέγοντας «θέτουν αυτό το θέμα μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων που φιλοξενήθηκαν στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και αφορούν σε αυτήν την περίφημη συμφωνία που κατά τον κ. Καμμένο υπάρχει, κατά ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει, και κατά άλλους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπάρχει. Εμείς, ερωτήματα θέτουμε και θέλουμε να απαντηθούν στη Βουλή».

Σε ότι αφορά την συζήτηση για τα απόρρητα έγγραφα και την πρόσβαση βουλευτών σε αυτά, η Μαρία Σπυράκη είπε «εδώ βρισκόμαστε σε μια διαδικασία, η οποία πολλές φορές έχει επιλεγεί και επαναληφθεί στη Βουλή και δεν υπήρξε ούτε μια διαρροή. Επαναλαμβάνω, η διαδικασία αφορά μόνο στους βουλευτές και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία διαρροή. Τι έχει, λοιπόν, να κρύψει η Κυβέρνηση και δεν θέλει να δίνει σε βουλευτές έγγραφα που αφορούν μια απόφαση διακρατικής συμφωνίας 66 εκατ. ευρώ;».

VIDEO