Κόμματα

23 Ιανουαρίου 2018 18:11

Ρήγας για πλειστηριασμούς: δεν κινδυνεύουν οι πρώτες κατοικίες

«Να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», κάλεσε τις τράπεζες ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρήγας για πλειστηριασμούς: δεν κινδυνεύουν οι πρώτες κατοικίες

Να δώσουν οι τράπεζες τα στοιχεία για τα “κόκκινα” δάνεια και να προχωρήσουν τους πλειστηριασμούς για στρατηγικούς κακοπληρωτές, ζήτησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.  Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι δεν απειλούνται οι πρώτες κατοικίες ασθενέστερων.

«Το έχω δηλώσει και εγώ ευθέως, αλλά και η κυβέρνηση και θα είναι στο κομμάτι της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα δοθεί στη δημοσιότητα. Δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και μάλιστα εισοδημάτων, αυτών των οποίων, εν πάση περιπτώσει, είναι με χαμηλά και είχαν υποφέρει την προηγούμενη περίοδο. Εγώ θα είμαι αυτός, ο οποίος θα είμαι μπροστά», ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον realfm 97,8 .

Ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι «ολοκληρώνεται το παρατηρητήριο για να παρακολουθήσει ενδεχόμενη τέτοια κατάσταση που μπορεί να δημιουργηθεί» και πρόσθεσε πως «οι τράπεζες έχουν δεσμευθεί ότι δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Οφείλουν και πρέπει να δώσουν όλα τα στοιχεία και μπορούν να το κάνουν και να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς, αυτό που εμείς λέμε, αλλά είναι έτσι στην πράξη, κακοπληρωτών ή έχουν εισοδήματα και έχουν αποκρυβεί την προηγούμενη περίοδο».

«Νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο είναι και το ορθό, είναι και το αποτελεσματικό, είναι και το έντιμο απέναντι στην ελληνική κοινωνία», κατέληξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

VIDEO