Γενικά

28 Ιουλίου 2018 16:17

Ζουράρις για πυρκαγιές: πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ζουράρις, οι ευθύνες θα αποδοθούν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Ζουράρις για πυρκαγιές: πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός

«Πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός, ως πολιτειακός παράγων» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Κώστας Ζουράρις, κάνοντας αναφορά στις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

«Εγώ δε θα υπέβαλλα παραίτηση, αν είχα κάνει σωστά το καθήκον μου κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον FOCUS FM 103.6.

Ο κ. Ζουράρις πρόσθεσε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που είναι σε εξέλιξη, ενώ πρόσθεσε: «Είναι λάθος η αντίληψη της αντιπολίτευσης, που ζητά ευθύνες. Η μόνη σωστή άποψη είναι η δική μου».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην περίοδο του ΠΑΣΟΚ όταν με υπουργό Χωροταξίας τον Αντώνη Τρίτση και με σύνθημα «αν το δηλώσεις μπορείς να το σώσεις» ξεκίνησε γενικευμένη τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

«Δε γίνεται να χρεωθεί στην σημερινή κυβέρνηση το σύνολο των νομιμοποιήσεων από το 1974. Και σε άλλα κράτη συμβαίνουν καταστροφές και δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. Η πολιτική ευθύνη είναι αφηρημένη έννοια, επιμερίζεται και πηγαίνει μέχρι την περίοδο του Αντώνη Τρίτση» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

VIDEO