Γενικά

08 Αυγούστου 2018 12:36

Καμμένος: ενέδρα με εντολή Ερντογάν οδήγησε στη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Ο ΥΠΕΘΑ τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την Κυβέρνηση, στην περίπτωση που έρθει στη Βουλή η συμφωνία για το Σκοπιανό.

Καμμένος: ενέδρα με εντολή Ερντογάν οδήγησε στη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας για την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για 161 μέρες στην Τουρκία δήλωσε κατηγορηματικά ότι η σύλληψη τους ήταν προσχεδιασμένη ενέργεια.

«Η σύλληψη των δυο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, με  προσχεδιασμένο σενάριο και ήταν μια κίνηση που είχαν ετοιμάσει οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν προκειμένου να ετοιμάσουν το περιβάλλον για την συναλλαγή δηλαδή την ανταλλαγή με τους “8”. Δεν έγινε τυχαία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον Real FM, απηύθυνε κάλεσμα στην ΕΕ να πάρει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της παράνομης κράτησης τους.

 «Δεν είναι θέμα που αφορά μόνο την Ελλάδα και την Τουρκία. Οι στρατιωτικοί υπηρετούν αυτή τη στιγμή στην Τουρκία. Έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Η κράτηση τους είναι αντίθετη σε κάθε αρχή διεθνούς δικαίου. Κρατούνται παράνομα χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Έχει ευθύνη και το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που πρέπει να πάρει θέση και να ζητήσει την απελευθέρωση τους».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, κατήγγειλε ότι οτι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχθηκαν μαζικές απόπειρες χρηματισμού τους, με πρόδηλη την διάθεση κάποιων κύκλων να διαλύσουν το κόμμα του και κατά συνέπεια να πλήξουν την Κυβέρνηση.

Παράλληλα επανέλαβε τη δέσμευση του, ότι οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την Κυβέρνηση, σε περίπτωση που έρθει στη Βουλή προς ψήφιση, η συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.

VIDEO