Διπλωματία

01 Οκτωβρίου 2018 07:22

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Χαιρετίζουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Δημοκρατία της Μακεδονίας

Οι ΗΠΑ καλούβ τους ηγέτες της ΠΓΔΜ να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να αδράξουν την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Χαιρετίζουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Δημοκρατία της Μακεδονίας

Οι  ΗΠΑ χαιρέτισαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια  και  κάλεσαν τους ηγέτες της χώρας να ξεπεράσουν τις κομματικές διαφορές τους και να αδράξουν την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον Θανάσης Τσίτσας.   

 Η ανακοίνωση της εκπροσώπου Χέδερ Νάουερτ αναφέρει τα εξής: 

 "Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις 30 Σεπτεμβρίου, κατά το οποίο οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αποδεχόμενοι τη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στη Μακεδονία να πάρει τη σωστή θέση της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία. Καθώς το κοινοβούλιο της Mακεδονίας  αρχίζει τώρα τη συζήτηση για συνταγματικές αλλαγές, παροτρύνουμε τους ηγέτες να ξεπεράσουν την κομματική πολιτική και να εκμεταλλευτούν αυτή την ιστορική ευκαιρία για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα τους ως πλήρες μέλος των δυτικών θεσμών". 

VIDEO