Κόμματα

12 Νοεμβρίου 2018 22:31

Γεννηματά: o Τσίπρας έγινε βαρίδι της Αριστεράς

Ολομέτωπη επίθεση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννηματά: o Τσίπρας έγινε βαρίδι της Αριστεράς

Προεκλογικού χαρακτήρα ήταν η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην επέτειο του ενός χρόνου από την εκλογή της στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. 

Κάλεσε τους πολίτες να δώσουν με την ψήφο τους στο ΚΙΝΑΛ, ισχυρή εντολή με στόχο μία «πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση». 

Ταυτοχρόνως, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «βαρίδι της Αριστεράς». 

Χρησιμοποίησε και άλλα “κοσμητικά” επίθετα μιλώντας για το «το θολωμένο μυαλό τού κ. Τσίπρα», ο οποίος παίζει το «τελευταίο του χαρτί» με την «κυνικότητα του χαρτοπαίχτη» και «δίνει τα ρέστα του για ένα εκλογικό ποσοστό που απλώς θα μετριάσει τη διαγραφόμενη οριστική του ήττα». 

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ συνέχισε λέγοντας ότι «ο τάχα “αριστερός” κ. Τσίπρας πιστοποιήθηκε οριστικά, μέσα και έξω από τη χώρα, ως ο πρόθυμος υπηρέτης των ισχυρών...». 

«Τσίπρας και εθνικό συμφέρον συγκρούονται. Τσίπρας και ανάγκες της κοινωνίας, έχουν πάρει διαζύγιο», πρόσθεσε  η Φώφη Γεννηματά. 

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΙΝΑΛ

Στο ίδιο ύφος και η επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος –σύμφωνα με τον κ. Γεννηματά–, με μεθοδικό και μελετημένο τρόπο, έχει οδηγήσει «στην οριστική αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, προσβλέποντας σε εκλογική πελατεία». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει την κοινωνική πολιτική σε διαιώνιση μιας σταθερής φτωχοποίησης όλο και ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων», υποστήριξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. 

Τα “πυρά” της κ. Γεννηματά στράφηκαν και στη Νέα Δημοκρατία καθώς και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «κρύβεται πίσω από τις συγκυριακές δημοσκοπικές επιδόσεις... προσμένοντας το “ώριμο φρούτο”, την εξουσία στα χέρια του... χωρίς πρόταση, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο για τη χώρα...». 

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΙΝΑΛ

«Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή με αλλαγή πολιτικής πριν να είναι οριστικά αργά», υποστήριξε στη συνέχεια η κ. Γεννηματά, με «μια νέα διακυβέρνηση που ενώνει αντί να διχάζει». 

Στο πλαίσιο αυτό, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ. τόνισε ότι το κόμμα της καταθέτει άμεσα πρόταση νόμου στη Βουλή με στόχο αφενός την οικονομική ανάκαμψη, την παραγωγή νέου πλούτου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κι αφετέρου την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς, με την αποκατάσταση αδικιών και την ενίσχυση  της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και την προστασία των αδύναμων, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων και της πρώτης κατοικίας των μικρομεσαίων νοικοκυριών. 

«Ζητάμε ισχυρή εντολή, για να γίνουμε δύναμη ανατροπής και να εξασφαλίσουμε πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

VIDEO