Κυβέρνηση

28 Νοεμβρίου 2018 14:11

“Προεκλογική” ομιλία Τσίπρα στην Βουλή για μέρισμα και ΕΝΦΙΑ

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για τα θετικά μέτρα, τις πρώτες 100 ημέρες «εκτός μνημονίου» και για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

“Προεκλογική” ομιλία Τσίπρα στην Βουλή για μέρισμα και ΕΝΦΙΑ

Το δίλημμα της κάλπης έθεσε με την παρέμβασή του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας ενισχύοντας σύμφωνα με έμπειρους κοινοβουλευτικούς τα σενάρια που τον θέλουν να προκηρύσσει εκλογές νωρίτερα από τον Οκτώβριο του 2019.

Στην παρέμβασή του με αφορμή την ψήφιση δύο ακόμη θετικών μέτρων, της μείωσης του ΕΝΦΙΑ και της φορολογίας επιχειρήσεων, επεσήμανε πως στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο προγράμματα, αυτό του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων και υλοποιεί βήμα -βήμα όλες τις δεσμεύσεις με αυτό της ΝΔ  με τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις.

«Οι πρώτες 100 μέρες  - που συμπληρώνονται αύριο - της Ελλάδας εκτός μνημονίου είναι μόνο η αρχή», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι η  αποκατάσταση των αδικιών και η κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση θα συνεχιστούν με ακόμα πιο γοργά και ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα.

«Είτε η χώρα θα συνεχίσει με σχέδιο και ασφάλεια να βγαίνει από την κρίση, είτε θα επιστρέψει στο καθεστώς που την πέταξε στα βράχια της χρεοκοπίας»,  είπε ο κ Τσίπρας, καλώντας το λαό να αποτρέψει την παλινόρθωση του μνημονιακού εφιάλτη που έζησε ο τόπος.  

Τσίπρας - Βουλή

Χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ ως το καλύτερο δώρο για την κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς όπως είπε περιλαμβάνει απολύσεις στο δημόσιο και ασφαλιστικό Πινοσέτ, μείωση φόρου για την ελίτ και επιβάρυνση για τα μεσαία στρώματα. «Η ΝΔ είναι ο καλύτερος χορηγός της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να επανεκλεγεί στην εξουσία», είπε για να επισημάνει ότι «και του χρόνου τέτοιο καιρό θα νομοθετούμε με νωπή λαϊκή εντολή και τη περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι  αναμένονται κι άλλες θετικές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα, όπως στη διάταξη που θα έρθει για τη μη περικοπή των συντάξεων και την επιδότηση ενοικίου.

Στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για την ανακούφιση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, ενώ ανακοίνωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμβάλλει στην ανέγερση νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Ειδική αναφορά έκανε και στην εξάρθρωση ενός δικτύου εγκληματικής οργάνωσης, όπως αποκάλεσε το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, που εξάρθρωσε η Αστυνομία, που «είχε ξεζουμίσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που έμειναν στην ανέχεια τα χρόνια της κρίσης». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO