Πολιτική

11 Ιανουαρίου 2019 09:43

Λεβέντης: οι πρέσβεις Γερμανίας και ΗΠΑ με απείλησαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί από τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων για Τσίπρα και Μητσοτάκη. Επίσης μίλησε για καταραμένη Βουλή και διεφθαρμένους βουλευτές.

Λεβέντης: οι πρέσβεις Γερμανίας και ΗΠΑ με απείλησαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατήγγειλε ότι οι πρέσβεις της Γερμανίας και των ΗΠΑ, τον απείλησαν, προκειμένου να τον πείσουν να αλλάξει στάση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ήρθε ο Γερμανός πρέσβης και με απείλησε, μου είπε αν δεν ψηφίσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα μπείτε στην Βουλή. Και ο Αμερικανός πρέσβης, τα ίδια», ανέφερε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο «Θέμα 104,6», και συμπλήρωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι ορντινάτσα των Αμερικανών».

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «η συμφωνία αυτή είναι όλη υπέρ των Σκοπίων, είναι εξαρχής προδοσία για την Ελλάδα. Οι Σκοπιανοί τα κερδίζουν όλα».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου, σχολιάζοντας ότι «ο Πάνος Καμμένος γίνεται ξεφτίλα. Αν δεν αποσύρει την εμπιστοσύνη, πιστεύω ότι θα την αποσύρει, αλλά θα αφήσει κατά συνείδηση τους βουλευτές του. Άνθρωποι σαν την Κουντουρά πότε θα ξαναδούν υπουργεία. Και δέκα ημέρες στην καρέκλα είναι σημαντικό για αυτούς».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας είναι τόσο διεφθαρμένος που μπορεί να βρει και τους 300».

Όπως είπε ο Βασίλης Λεβέντης, «η μία αμοιβή είναι πάρε λεφτά, η άλλη πάρε υπουργείο, η άλλη θα σε κάνουμε πρόεδρο των ΕΛΤΑ. Πουλημένα κρέατα όλοι. Αυτή η Βουλή είναι καταραμένη. Έγιναν το 2015 εκλογές με λίστα. Στο 151 ο Τσίπρας θα υπολογίζει και την Μεγαλοοικονόμου που είναι βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων. Δεν τα συγχωρεί αυτά ο κόσμος».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας για εμένα είναι σαπίλα. Είναι πρόστυχοι που παίρνουν βουλευτές με λίστα και λένε ότι έχουν 151. Θα το πληρώσουν όλοι αυτοί, μην νομίζετε ότι ο λαός είναι ηλίθιος».

Ο Βασίλης Λεβέντης δεν θέλησε να μιλήσει για τον βουλευτή Γιάννη Σαρίδη. «Δεν θέλω να συζητήσουμε για τον Σαρίδη. Εγώ δεν έχω διαγράψει κανέναν», ανέφερε.

Για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο Βασίλης Λεβέντης εκτίμησε ότι αυτές θα γίνουν τον Μάρτιο.

«Δεν μπορεί να κάτσει πάνω από τρεις εβδομάδες (σσ. αφού φύγει ο Καμμένος), έτσι η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση κουρελού που θα γελάνε και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μίλησε για παρέμβαση Παυλόπουλου στο θέμα της κυβέρνησης ανοχής, που όπως είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στην κυβέρνηση «αυτό που λέτε για κυβέρνηση ανοχής, δεν γίνεται».

Τέλος αναφερόμενος στην επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου είπε «η Μέρκελ κάνει την δουλειά της, είναι Γερμανίδα δεξιά και ψάχνει για κλητήρες».