Κόμματα

11 Ιανουαρίου 2019 14:35

Με απουσίες και αιχμές η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Παραμένουμε σε "διαρκή συνεδρίαση"¨, είπε ο Πάνος Καμμένος, μετά το τέλος της.Τα δηκτικά σχόλια και τα σφιγμένα χαμόγελα.

Με απουσίες και αιχμές η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Σε διαρκή συνεδρίαση βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέχρι να αποσαφηνιστεί η κατάσταση στα Σκόπια. Το κλίμα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν φορτισμένο και σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος δέχθηκε κριτική ότι εγκλωβίστηκε στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, θέτοντας το κόμμα σε στρατηγικό αδιέξοδο.

Ο κ. Καμμένος φέρεται να ζήτησε την έγκριση της ΚΟ στο ραντεβού του με τον πρωθυπουργό να "απαιτήσει" τη ρητή του δέσμευση για «απομάκρυνση» όλων των υπουργών των ΑΝΕΛ, πρόταση που δεν έγινε δεκτή. Φαίνεται να συμφώνησαν μόνον η κ. Κόλλια και ο κ. Κατσίκης., 

Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών και αναγνώρισε ότι θα δώσουν κάποιοι άλλοι εκ των βουλευτών του. Επεσήμανε πάντως, σε όλους τους τόνους πως δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ισχυρές πιέσεις στα όρια του bullying δέχθηκε ο Βασίλης Κόκκαλης να αποσαφηνίσει τη στάση του. Ο ίδιος είπε, πως θα το πράξει όταν θα είναι παρόντες και οι κ.κ. Κουντουρά, Κουϊκ και Χρυσοβελώνη που παραμένουν στο κόμμα.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αναμένεται να δώσουν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος το έχει δηλώσει ήδη, αλλά και ο Κώστας Ζουράρις που φέρεται να είπε ότι δεν θα ρίξει κυβέρνηση της Αριστεράς.

Από τη συνεδρίαση της ΚΟ απουσίαζαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στη Σαγκάη, αλλά και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία βέβαα, δεν είναι βουλευτής. Την ίδια ώρα ωστόσο, παρών, παρά το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής, είναι ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης.

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΑΝΕΛ

Στη "δίνη" του Σκοπιανού οι ΑΝΕΛ

Σε τεντωμένο σκοινί επιχειρεί να ισορροπήσει ο Πάνος Καμμένος που από τη μια πλευρά σύρεται χωρίς να το θέλει στην αποχώρησή του από την κυβέρνηση λόγω αυτοεγκλωβισμού του στη συμφωνία των Πρεσπών κι από την άλλη κινδυνεύει με εξαΰλωση αν δεν το πράξει.

Σε αυτό το κλίμα και με τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται "στον αέρα" λόγω εμπλοκής στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, συνεδρίασε η ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Ο ίδιος θέλοντας να διαλύσει τη φημολογία περί διάλυσης της ΚΟ, καθώς προχθές αναβλήθηκε και λόγω έλλειψης απαρτίας, είπε σε φωτογράφους και δημοσιογράφους, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, «Βγάλτε φωτογραφίες για να μην κάνετε σενάρια». Συμπλήρωσε δε, πως κάποιοι «είδαν τον Κόκκαλη σε καφέ προχθές, ενώ ήταν στην Αχαΐα».

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΑΝΕΛ

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος έκανε ανάρτηση στο Twitter, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η μόνη διαφορά στην Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι το όνομα της Μακεδονίας.

Tweet Καμμένου

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΑΝΕΛ

Κλίμα έντασης πριν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης

Γύρω από το μεγάλο τραπέζι της συνεδρίασης, οι καρέκλες ήταν λιγοστές. «Είναι τυχαίο», είπε στέλεχος του κόμματος με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη να απαντά πως «υπάρχει απόσταση».

Ενδεικτικό πάντως, του κλίματος που επικρατεί εντός των ΑΝΕΛ ήταν το φραστικό επεισόδιο που είχαν στην είσοδο των γραφείων του κόμματος ο  παλαιός φωτογράφος, πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ντίμης Αργυρόπουλος με τον Βασίλη Κόκκαλη, παρουσία φωτογράφων και πολλών δημοσιογράφων. 

Ντ. Αργυρόπουλος: «Έλα Βασίλη, μπες μέσα τώρα»…

Β. Κόκκαλης: «Γιατί τροχονόμος είσαι;»

Ντ. Αργυρόπουλος: «Ναι είμαι, μπες μέσα τώρα». 

Ο Βασίλης Κόκκαλης όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, απάντησε: «Χαλαρά όλα παιδιά».

Το Ποτάμι: ποιος παίρνει στα σοβαρά τον Καμμένο

"Δεν δώσαμε ποτέ βάση σε αυτά που λέει ο κ.Καμμένος και ούτε τώρα θα δώσουμε. Το μόνο που παράγει είναι παραπολιτική και χυδαιότητα - το απέδειξε άλλωστε και με την τελευταία αντιπαράθεσή του στη Βουλή με τον Γιώργο Αμυρά. Με εξαίρεση τον κ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ουδείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό τον παίρνει στα σοβαρά. Το κακό όμως είναι ότι ο κ. Καμμένος είναι εδώ και 4 χρόνια ο Υπουργός Αμύνης της χώρας", σχολίασε το Ποτάμι.  

VIDEO