Γενικά

16 Ιανουαρίου 2019 10:50

Υπέβαλε παραίτηση η Κατερίνα Παπακώστα

Τι αναφέρει στην επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα. Πώς αντέδρασε ο Πρωθυπουργός.

Υπέβαλε παραίτηση η Κατερίνα Παπακώστα

Την παραίτησή της στην διάθεση του Πρωθυπουργού έθεσε η Κατερίνα Παπακώστα, σε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Δευτέρας.

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι παραιτείται του αξιώματος της στην Κυβέρνηση, σε μια προφανή κίνηση να "αποσυνδεθεί" η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην αποψινή ψηφοφορία απο την κατάληψη του κυβερνητικού θώκου.

Η κ. Παπακώστα φέρεται να ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις προθέσεις της και μετά τις απειλές που όπως ανέφερε δέχεται, ακόμη και μέσω φωτογραφιών με λιωμένα κεφάλια γυναικών, αφότου ανακοίνωσε την βούληση της να ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε επιστολή της, την οποία έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα, με ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2019, απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, η κ. Παπακώστα αναφέρει «Κύριε Πρωθυπουργέ, Διαγράφηκα από την Νέα Δημοκρατία επειδή παραμένω πιστή στις πολιτικές αρχές που θέσπισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ίδρυσα το κόμμα της Νέας Ελληνικής Ορμής και συμμαχώ μαζί σας γιατί θεωρώ ότι η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να πορευτεί σε ορίζοντα Οκτωβρίου 2019, ώστε να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα.

Επειδή "ειδήμονες" από το παρελθόν σε συναλλαγές και ανταλλάγματα, μεταξύ των οποίων και οικονομικά, βυσσοδομούν και συκοφαντούν, προσπαθώντας να παραπλανήσουν το λαό σε πλείστα όσα, αλλά και να αμαυρώσουν τις ανιδιοτελείς και πατριωτικές θέσεις μου, θέτω την παραίτησή μου από τη θέση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη διάθεσή σας».

Παπακώστα - παραίτηση - επιστολή

Ο Πρωθυπουργός δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Κατερίνας Παπακώστα, η οποία παραμένει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

VIDEO