Γενικά

22 Ιανουαρίου 2019 18:35

Καμμένος: θα ψηφίσω πρόταση δυσπιστίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Συμμάχησαν Καμμένος – Μπαλτάκος για τη δημιουργία «πατριωτικού μετώπου»…

Καμμένος: θα ψηφίσω πρόταση δυσπιστίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Έτοιμος να ψηφίσει πρόταση δυσπιστίας, εάν αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση με τον Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος προανήγγειλε τη δημιουργία ενός «ευρέως πατριωτικού μετώπου ώστε το όνομα της Μακεδονίας να μην περάσει στα χέρια των Σκοπιανών».

«Έχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε μελλοντική λύση. Αν αυτό δεν γίνει θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τι αφορά ακριβώς. Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος .

 Αναφερόμενος, εξάλλου, στον κ. Μπαλτάκο είπε πως: «έχουμε  μια στενή σχέση εδώ και χρόνια. Συνεργαστήκαμε στενά στην υπόθεση της Siemens. Έχουμε κοινούς προβληματισμούς. Η υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών μας οδηγεί στο να μοιραστούμε ότι συμπολίτευση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν από κοινού αποφασίσει την παράδοση του ονόματος Μακεδονία, κάτι στο οποίο και οι δυο μας αντιτιθέμεθα. Κάναμε μια συζήτηση , μοιραστήκαμε τους προβληματισμούς και ξεκινήσαμε έναν διάλογο για το πως μπορούν να βρεθούν οι συνέργειες που θα οδηγήσουν σε μια κοινή προσπάθεια στο μέλλον. Μιλάμε για εκλογική συνεργασία».

Πάνος Καμμένος - Πάνος Μπαλτάκος

Από την πλευρά του ο Τάκης Μπαλτάκος εκτίμησε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα κόμμα το οποίο θα έχει έναν αμιγώς δεξιό χαρακτήρα. Είναι ένα κόμμα που λείπει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους δικούς μου υπολογισμούς υπάρχουν 45 πρώην Υπουργοί της Ν.Δ εκτός Βουλής. Εκείνο που εγώ θα ήθελα είναι να κάνουμε ένα ευρύτατο προσκλητήριο σε αυτούς τους υπουργούς. Όσοι εξ αυτών δε θέλουν ή δεν μπορούν ΟΚ. Σε αυτούς θέλουμε να απευθυνθούμε για τη δημιουργία ενός ευρέως πατριωτικού μετώπου με σκοπό πλέον την προσπάθεια, έτσι ώστε το όνομα της Μακεδονίας να μην περάσει στα χέρια των Σκοπιανών».

Πάνος Καμμένος - Πάνος Μπαλτάκος

Διευκρίνισε πως δεν αποκλείεται κανένας πρώην υπουργός της ΝΔ,  και ο Πάνος Καμμένος συμπλήρωσε: «Σε μια αρχή ενός διαλόγου αντιλαμβάνεστε ότι ο καθένας στο  τραπέζι καταθέτει τη δική του πρόταση. Θα βρεθεί κοινή γραμμή αλλά δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κανέναν λόγο να ανακοινώσουμε ποιοι αποκλείονται και ποιοι γίνονται αποδεκτοί. Οι θέσεις οι δικές μου είναι γνωστές, οι θέσεις του κ. Μπαλτάκου είναι γνωστές. Θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός των θέσεων του ενός και του άλλου για να βρούμε κοινή συνισταμένη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO