Κόμματα

22 Ιανουαρίου 2019 20:22

Θεοδωράκης στον ΑΝΤ1: αυτόνομο το Ποτάμι στις εκλογές – “Ναι” σε πρόταση μομφής κατά του Τσίπρα (βίντεο)

Η Συμφωνία των Πρεσπών, οι αποχωρήσεις βουλευτών κι η αποφυγή «εύκολων λύσεων».

Θεοδωράκης στον ΑΝΤ1: αυτόνομο το Ποτάμι στις εκλογές – “Ναι” σε πρόταση μομφής κατά του Τσίπρα (βίντεο)

«Αυτήν την στιγμή όλος ο κόσμος αποκαλεί αυτό το Κράτος ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», διαγράφοντας την ελληνική Μακεδονία στα αυτιά ενός ανθρώπου στο εξωτερικό. Όταν όμως ακουστεί ότι η χώρα λέγεται « Βόρεια Μακεδονία», όλοι θα αντιληφθούν με την Συμφωνία ότι ειναι ξεκάθαρο πως πρόκεται για μια άλλη Μακεδονία» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι «προσθέτως θα σταματήσει κάθε προσπάθεια σφετερισμού της ισοτρίας μας, καθώς θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις στα σχολικά βιβλία της χώρας και όσα αναληθή γράφουν αυτά».

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης απαντώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, για τα επιχειρήματα περί παραχώρησης δικαιωμάτων «μακεδονικής ιθαγένειας και εθνικότητας» στους Σκοπιανούς, «δεν πρέπει να λέμε ψέματα στους πολίτες, σημειώνοντας ότι σε μια διαπραγμάτευση δεν τα κερδίζεις όλα, καθώς υπάρχει η ανάγκη του συμβιβασμού. Δεν είναι όλα ρόδινα για εμάς, αλλά σε αυτήν την Συμφωνία θα είναι όλα καλύτερα».

Ερωτηθείς για την διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού, με αφορμή τις αποκλίνουσες απόψεις των βουλευτών της για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε «εγώ δεν ήθελα να συμβιβαστώ, είχα εύκολες λύσεις είτε να προσδεθώ στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στην ΝΔ. Εγώ επέλεξα τον δύσκολο δρόμο, διότι αυτήν την ώρα το συμφέρον  της χώρας είναι να λύσουμε αυτό το πρόβλημα της χώρας».

Επεσήμανε ότι είναι αντίθετος στην Κυβέρνηση Τσίπρα και δεν την βοηθά με την στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι εάν υπάρξει πρόταση μομφής από την ΝΔ, ο ίδιος θα την υποστηρίξει, καταψηφίζοντας την Κυβέρνηση.

«Θα πάμε στις εκλογές αυτόνομα, θα πάμε και στις Ευρωεκλογές αυτόνομα», είπε για το Ποτάμι, στον απόηχο των αποχωρήσεων βουλευτών του, τις οποίες απέδωσε σε διαφορετικές απόψεις και τον πλουραλισμό των απόψεων που υπήρχαν και υπάρχουν στο κόμμα, τονίζοντας ότι «στα σύγχρονα κόμματα υπάρχει η ψήφος κατά συνείδηση. Δεν υπακούν οι βουλευτές σε διαταγές ούτε έχουν μονολεκτικές απαντήσεις».

Όπως επεσήμανε, το Ποτάμι υπάρχει «και θα συνεχίσει να υπάρχει γιατί εκπροσωπεί κάποιους ανθρώπους. Αυτούς που δεν συμβιβάζονται με όσα λέει o ΣΥΡΙΖΑ και όσα λέει η ΝΔ».

VIDEO