Κόμματα

23 Ιανουαρίου 2019 08:44

Κουμουτσάκος: ανοικτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά της Κυβέρνησης (βίντεο)

Τόνισε πως η ΝΔ θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στο “οπλοστάσιό” της για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Τι είπε για πιθανή παρέμβαση Καραμανλή.

Κουμουτσάκος: ανοικτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά της Κυβέρνησης (βίντεο)

Η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωσή της από τη Βουλή, τόνισε ο Τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, ο κ. Κουμουτσάκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στο οπλοστάσιό της».

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ σημείωσε πως όλοι οι βουλευτές θα είναι υπόλογοι στην Ιστορία για τις αποφάσεις τους.

Υποστήριξε ότι εδώ και χρόνια η ΝΔ ήθελε να βρεθεί μία λύση στη διαμάχη με τα Σκόπια, αλλά «όχι οποιαδήποτε λύση» και έκανε αναφορά σε τρεις άξονες: «να μην έχει κανείς άλλος τη δυνατότητα να μονοπωλήσει το σύνολο της γεωγραφίας της Μακεδονίας και τον πολιτισμό της, να μην μπορεί κανείς να έχει βλέψεις στη φυσιογνωμία την πολιτιστική και την εδαφική της Μακεδονίας που ανήκει στην ελληνική επικράτεια και να μην υπάρχουν προϋποθέσεις ανάδυσης μειονοτικού ζητήματος Μακεδονικού μέσα στη χώρα».

«Τέτοια λύση θα μπορούσαμε να είχαμε το 2008», υποστήριξε ο κ. Κουμουτσάκος, αλλά κρίθηκε επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα.

Ερωτηθείς από τον Γιώργο Παπαδάκη για το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών μέσα στις επόμενες ώρες, ο Γιώργος Κουμουτσάκος άφησε να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό. Όπως είπε, τόσο η σιωπή του όσο και οι παρεμβάσεις του (Κ. Καραμανλή) έχουν μόνο ένα κίνητρο: να εξυπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον.

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εθνικός διχασμός. Οφείλουμε απέναντι στις επόμενες γενιές «να μην φάμε τις σάρκες μας», διεμήνυσε. «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει χωρίς “μιάσματα” και “προδότες”», συμπλήρωσε.

VIDEO