Κόμματα

23 Ιανουαρίου 2019 09:11

Ζουράρις στον ΑΝΤ1: δεν ψηφίζω πρόταση μομφής της ΝΔ (βίντεο)

Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και κατά πιθανής πρότασης μομφής τάχθηκε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ζουράρις στον ΑΝΤ1: δεν ψηφίζω πρόταση μομφής της ΝΔ (βίντεο)

«Κατά τη Συμφωνίας των Πρεσπών θα ψηφίσω, όπως λέω εδώ και 30 χρόνια», δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο Κώστας Ζουράρις και ερωτηθείς για την υπογραφή των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης, από πλευράς ΑΝΕΛ, σημείωσε πως «είχαμε πει ότι θα ψηφίσουμε τα φιλολαϊκά μέτρα και μετά θα πάμε στη διάλυση των ΑΝΕΛ».

«Ανήκω στο κοινοβουλευτικό έργο των ΑΝΕΛ, στα εσωτερικά τους δεν έχω πάει ποτέ», είπε σχετικά με τις σχέσεις του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Αναφορικά με το ζήτημα του Σκοπιανού, έκανε λόγο για «αρχική κλοπή από πλευράς των Σκοπιανών» και επανάλαβε τη διαφωνία του «με την σύνθετη ονομασία που περιέχει τον όρο Μακεδονία».

«Η Μακεδονία είναι μία και είναι μοναδική, το άλλο είναι αποτέλεσμα μαζικής εισβολής», απάντησε κληθείς να σχολιάσει σχετική δήλωση του Νίκου Φίλη και τόνισε πως «εκείνοι θα έχουν το όνομα και εμείς το παρατσούκλι».

Ερωτηθείς για το αν θα τηρήσει τη γραμμή των ΑΝΕΛ για στήριξη της πιθανής πρότασης μομφής της Νέας Δημοκρατίας, στην περίπτωση που αυτή αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ θα κάνει το ίδιο και στην πρόταση μομφής που πιθανώς θα καταθέσει η ΝΔ.

«Εγώ δεν ψηφίζω πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας», είπε σχετικά και κατέληξε λέγοντας πως «η πλειοψηφία του ελληνικού και η παμψηφία του μακεδονικού λαού διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO