Γενικά

24 Ιανουαρίου 2019 12:19

Παρέμβαση Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Με αιχμές κατά της κυβέρνησης η δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού για τη διαπραγμάτευση σχετικά με τη Συμφωνία με την πΓΔΜ.

Παρέμβαση Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δήλωση - παρέμβαση με αιχμές κατά της κυβέρνησης έκανε ο Κώστας Καραμανλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη δήλωσή του, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην Πρωθυπουργός κάνει λόγο για "διαπραγμάτευση υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης", ενώ αφήνει σαφείς αιχμές, σημειώνοντας πως "άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα".

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Καραμανλή

"Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.

Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.

Τέλος, όφειλε η κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα".

VIDEO