Βουλή

08 Φεβρουαρίου 2019 19:53

Κουτσούμπας: η κυβέρνηση αποτελεί το “βαποράκι” των ΗΠΑ στα Βαλκάνια

«Η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι ένας ακόμα κρίκος στις ιμπεριαλιστικές διευθετήσεις στην περιοχή», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Κουτσούμπας: η κυβέρνηση αποτελεί το “βαποράκι” των ΗΠΑ στα Βαλκάνια

«Η κυβέρνηση έχει καταστεί το καλύτερο βαποράκι των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή», όπως δήλωσε, στη Βουλή, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια για το «Πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».

Ο γγ του ΚΚΕ κατήγγειλε τον Νατοϊκό χαρακτήρα της Συμφωνίας των Πρεσπών και επισήμανε ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, αν και εντείνει την προσπάθεια της «να ξεπλύνει την ιμπεριαλιστική συμμαχία», στην οποία έχει αναβαθμισμένο ρόλο, θα αποτύχει, γιατί ο λαός δεν πιστεύει λέξη από τον ισχυρισμό ότι η Συμφωνία έχει χαρακτήρα αντιιμπεριαλιστικό.

«Με το πρωτόκολλο ένταξης της γειτονικής χώρας, επιβεβαιώνεται ότι η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ έγινε για να μαντρωθεί ο γειτονικός μας λαός στο ΝΑΤΟ, για να επιταχυνθεί η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικα Βαλκάνια», είπε ο γγ του ΚΚΕ και χαρακτήρισε «κούφια λόγια» τον ισχυρισμό της κυβέρνησης, ότι «η Συμφωνία επιλύει ένα διμερές ζήτημα, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις και ότι η είσοδος της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, δεν είναι κάτι που αφορά την Ελλάδα αλλά αποτελεί αποκλειστική επιλογή της γειτονικής χώρας».

«Η κυβέρνηση αποτελεί το καλύτερο βαποράκι των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Γι' αυτό άλλωστε δεν κρύβουν τη χαρά τους οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας που δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι γελοιοποιήθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν ισχυρίζονταν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία με αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο.

Η συμφωνία, είπε ο κ. Κουτσούμπας, είναι ένας ακόμα κρίκος στις ιμπεριαλιστικές διευθετήσεις στην περιοχή, και μάλιστα είναι διευθετήσεις που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» στους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-Ρωσίας.

Μοντέλο Πρεσπών στην Κύπρο

Ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει νέες αμερικανο-νατοϊκές διευθετήσεις και μόλις τελειώσει με τη "Βόρεια Μακεδονία" και την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, προχωρά σε μοντέλο Πρεσπών και στο Κυπριακό. «Το σχόλιο που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός, στη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο, δεν ήταν τυχαίο. Οι δηλώσεις παραπέμπουν ευθέως σε πιο ενεργή ανάμιξη του αμερικανο-νατοϊκού παράγοντα στις διαπραγματεύσεις, όπως ακριβώς έγινε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και προειδοποίησε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες τον κυπριακό λαό. «Δεν είναι δυνατόν αυτοί που υπέθαλψαν την τουρκική εισβολή και ανέχονται εδώ και 45 χρόνια την τουρκική κατοχή, να είναι ο παράγοντας μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό» είπε ο γγ του ΚΚΕ.

VIDEO