Κόμματα

10 Φεβρουαρίου 2019 12:34

Μητσοτάκης: κάποιοι αγωνίστηκαν για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια

Μήνυμα ενότητας και μνήμης στους αγώνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον οθωμανικό ζυγό, έστειλε από τη Σιάτιστα ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Μητσοτάκης: κάποιοι αγωνίστηκαν για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια

Από τη Σιάτιστα, όπου ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, πολέμησε στο πλευρό των εθελοντών Κρητών για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, το 1912, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα ενότητας, αλλά και μνήμης στους αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. «Η Σιάτιστα είναι ένας τόπος με πολύ δυνατές αναφορές για μένα, και ειδικά αυτή την περίοδο της ιστορίας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι Έλληνες αγωνίστηκαν για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Βοΐου, Δημήτρη Λαμπρόπουλο, επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, θα δημιουργήσει προβλήματα στις ετικέτες και στις γεωγραφικές ενδείξεις των επώνυμων προϊόντων και ανέφερε πως «σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».

Μητσοτάκης - Κοζάνη

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα προς τιμήν των πεσόντων Κρητών εθελοντών στη μάχη της Σιάτιστας, ενώ λίγο αργότερα ο λαογράφος και ιστορικός της περιοχής, Αναστάσιος Ζάρδας, του χάρισε το βιβλίο με το ιστορικό της απελευθέρωσης της πόλης και τη συμβολή του εκστρατευτικού σώματος των Κρητών, αφιερώνοντας του και μια μαντινάδα.

Μητσοτάκης - Κοζάνη

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία για την Ελλάδα και μερίδιο ευθύνης έχουν Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής ομιλίας του, στα Γιαννιτσά, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι βουλευτικές εκλογές θα σημάνουν την μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Μητσοτάκης - Κοζάνη

«Ο κ. Τσίπρας και οι 152 πρόθυμοι βουλευτές επικύρωσαν κάτι εθνικά απαράδεκτο. Αναγνώρισαν όχι μόνο την μακεδονική γλώσσα στους γείτονες μας, αλλά ουσιαστικά τη μακεδονική εθνότητα. Είπαν “ναι” σε όλα τα αιτήματα του κ. Ζάεφ, είπαν “ναι” στα απαράδεκτα αιτήματα των Σκοπιανών. Είπαν “ναι” εκεί που είπαν “όχι” ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

«Η κοινωνία και ειδικά εδώ στη Μακεδονία θα τιμωρήσει τον κ. Τσίπρα αλλά δεν μου αρκεί μόνο αυτό», είπε και συνέχισε: «Εγώ θέλω να κερδίσουμε τη θετική ψήφο των πολιτών, την εμπιστοσύνη τους ως μια πολιτική δύναμη που την επόμενη μέρα μπορεί να κάνει καλύτερη των ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

VIDEO