Γενικά

11 Φεβρουαρίου 2019 13:00

Η Παπακώστα καταθέτει αγωγή κατά του Μητσοτάκη

Σκληρή επίθεση της Παπακώστα σε Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «άβουλο Πρόεδρο», αλλά και «όμηρο της ακραίας πτέρυγας του».

Η Παπακώστα καταθέτει αγωγή κατά του Μητσοτάκη

Η αναπληρώτρια Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, αποκάλυψε ότι θα καταθέσει αγωγή κατά του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας συμβολική αποζημίωση ύψος 1 ευρώ, καθώς θεωρεί ότι στοχοποιήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη, με αφορμή τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, προκειμένου να εξοντωθεί πολιτικά.

«Για να προστατεύσω τον εαυτό μου, την προσβολή της προσωπικότητάς μου, παρότι δεν πιστεύω ότι στην πολιτική πρέπει να εμπλέκονται δικαστές, εντούτοις θα καταθέσω αγωγή, ύψους ενός ευρώ εις βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη στοχοποίησή μου», ανέφερε η κ. Παπακώστα μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η αγωγή θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο. Στο όνομα αυτής της αγωγής θέλω να υπηρετηθεί ο σεβασμός ξανά στο θεσμό του βουλευτή», τόνισε και είπε ότι ο στόχος ήταν η πολιτική της εξόντωση και απαξίωση, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κόμμα που ίδρυσε όταν έφυγε από τη ΝΔ.

«Είναι θέμα της Βουλής να κρίνει και να αποφασίσει για την αγωγή. Οι βουλευτές θα αποφασίσουν αν δέχονται τις συνήθεις πρακτικές που λέει η ΝΔ», ανέφερε.

«Εμένα με διέγραψε ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Και όταν έπαιξα καθοριστικό ρόλο, με στοχοποίησε και με έστειλε στην εμπόλεμη ζώνη, με μπαράζ επιθέσεων», ενώ ερωτηθείσα τι στάση θα κρατούσε απέναντι στις «Πρέσπες» αν ήταν ακόμα στη ΝΔ, είπε, «Αν ήμουν στη ΝΔ θα με είχε διαγράψει προχθές ο Μητσοτάκης».

«Υποχρεώθηκα σε καιρό ειρήνης να αντιμετωπίσω απειλές σε βάρος βουλευτών. Ήμουν στοχοποιημένη μακράν πρώτη από τους υπόλοιπους βουλευτές», υπογράμμισε και χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ενορχηστρωτή αυτής της προσπάθειας, περί προδοτών και εξαγορασμένων βουλευτών».

Αναφερόμενη στην «ακραία πτέρυγα» της ΝΔ, χαρακτήρισε τον Κ. Μητσοτάκη «άβουλο πρόεδρο», τονίζοντας, «εναντιώθηκα σε όλο αυτό, επειδή χάλαγα την αγορά, θεώρησαν καλό να με διαγράψουν για να μην ξεσηκωθεί και ο υπόλοιπος κοινοβουλευτικός κόσμος της ΝΔ. Μέχρι τη διαγραφή μου ήμουν παρούσα και πρώτη στις εξελίξεις της παράταξης, δεν είχαμε ποτέ τέτοια πρακτική. Ο κ. Μητσοτάκης είναι άβουλος πρόεδρος, όμηρος της ακραίας πτέρυγάς του, εκτρέφει το αυγό του φιδιού, ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή».

VIDEO