Γενικά

11 Φεβρουαρίου 2019 18:44

ΣΥΡΙΖΑ: κρεσέντο φτηνού και ανεύθυνου λαϊκισμού από τον Μητσοτάκη

«Κόκκινο πανί» για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις Μητσοτάκη από τη Σιάτιστα, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΣΥΡΙΖΑ: κρεσέντο φτηνού και ανεύθυνου λαϊκισμού από τον Μητσοτάκη

Ευθεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει μέσω ανακοίνωσης του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, από τη Σιάτιστα όπου περιόδευσε την Κυριακή.

Στο σχετικό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται λόγος για «ακόμη ένα κρεσέντο ανεύθυνου λαϊκισμού» κι επισημαίνει ότι «στη ΝΔ, το πάνω χέρι έχουν πάρει ακροδεξιές δυνάμεις».

Η πλήρης ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Σε ένα ακόμα κρεσέντο φτηνού και ανεύθυνου λαϊκισμού, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη Σιάτιστα ότι εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών «σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».

Ο αρχηγός της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι πάνω από 130 χώρες είχαν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με την προηγούμενη συνταγματική της ονομασία και την αποκαλούσαν Μακεδονία. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτή που βάζει τέλος σε αυτό.

Ο αρχηγός της ΝΔ, όμως, έρχεται  να αναιρέσει την πάγια γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συνθέτη ονομασία και πλέον χρησιμοποιεί το επιχείρημα των  ακροδεξιών δυνάμεων που αντιτίθενται στην εθνική γραμμή. Είναι οι ίδιες δυνάμεις  που πλέον έχουν πάρει το πάνω χέρι στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη και του υπαγορεύουν κανονικά τη γραμμή που ο ίδιος απλώς αναπαράγει.

Τελικά, ποια είναι η γραμμή της ΝΔ;

VIDEO