Βουλή

12 Φεβρουαρίου 2019 14:44

“Όχι” στην άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τι εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κυρίτση, και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση.

“Όχι” στην άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τι κι αν οι δρόμοι τους χώρισαν με τον Πάνο Καμμένο και έκτοτε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ μοιάζει με… απασφαλισμένη χειροβομβίδα; Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγούνται να μην αρθεί η ασυλία του.

Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος έδωσε το “παρών” στην Επιτροπή όπου συζητήθηκε η άρση ασυλίας του, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο εκδότης των “Παραπολιτικών”, Γιάννης  Κουρτάκης. Υποστήριξε πως το αδίκημα έγινε κατά τη διάρκεια άσκησης των υπουργικών του καθηκόντων και ότι εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών και κατά συνέπεια δεν επιθυμεί να αρθεί η ασυλία του. Όπερ και εγένετο…

Αντιθέτως, η Επιτροπή εισηγείται στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση (ΣΥΡΙΖΑ) για ζήτημα που αφορά στη θητεία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του “Αθήνα 9.84”, αλλά και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, για τα όσα είχε πει στη Βουλή περί ανάγκης στρατιωτικού πραξικοπήματος.

VIDEO