Γενικά

19 Μαρτίου 2019 18:07

Η αντίδραση της Δούρου μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της για τη Μάνδρα

Η Περιφερειάρχης Αττικής υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η απονομή της Δικαιοσύνης χρειάζεται υπομονή.

Η αντίδραση της Δούρου μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της για τη Μάνδρα

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε δήλωση της μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της, όπως και σε οκτώ ακόμη πρόσωπα, για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, τονίζει ότι πληροφορήθηκε την είδηση από τους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ότι αυτή γίνεται δυο μήνες πριν τις εκλογές.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η απονομή της Δικαιοσύνης χρειάζεται υπομονή και ότι ακόμη και «οι αθώοι πρέπει κάποιες φορές να περιμένουν.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Δούρου:

16 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, και δύο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δημοσιογράφοι με ενημέρωσαν ότι ασκήθηκε σε βάρος μου ποινική δίωξη.

Όπως έχω πει και πρόσφατα η απονομή της Δικαιοσύνης χρειάζεται υπομονή. Ακόμη και οι αθώοι πρέπει κάποιες φορές να περιμένουν.

Τόσο το ανεξάρτητο πόρισμα 8 Επιθεωρητών Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης όσο και το Πόρισμα 3 ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Μηχανικών του ΤΕΕ καταλήγουν κατηγορηματικά στη διαπίστωση ότι οι υπηρεσίες και η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για την εκτέλεση του έργου «Εκτροπή Χειμάρρου Αγία Αικατερίνη και διευθέτηση χειμάρρου Σούρες Θριασίου Πεδίου», ενήργησαν ταχύτατα για το έργο αυτό, που εκκρεμούσε από το 2003, καθώς και σειρά έργων στην πληγείσα περιοχή, σε μια διαμορφωμένη κατάσταση δεκαετιών, όπου πλέον εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα με έντονους και γρήγορους, για τη συνήθη πρακτική έργων, ρυθμούς.

Παράλληλα, εκτελούνται για πρώτη φορά, σειρά αντιπλημμυρικών έργων σε όλη την Αττική, προϋπολογισμού άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο ενός συνολικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού.

VIDEO