Κόμματα

21 Μαρτίου 2019 21:26

Γεννηματά για Τσίπρα: ο λύκος δεν θα γίνει ποτέ... σκυλί συντροφιάς

Επίθεση της πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ στον πρωθυπουργό, μέσω της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Γεννηματά για Τσίπρα: ο λύκος δεν θα γίνει ποτέ... σκυλί συντροφιάς

Δριμεία κριτική άσκησε η Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Ο Πρωθυπουργός παραβρέθηκε στη συνεδρίαση  ως παρατηρητής

«Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε τους κινδύνους από μια πιθανή συνεργασία της ακροδεξιάς με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την επομένη των Ευρωεκλογών. Είναι όμως πολύ πιο επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα» τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Και πρόσθεσε: «Ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά κυβέρνησε επί 3,5 χρόνια με την ακροδεξιά και σήμερα στηρίζεται σε ψήφους ακροδεξιών βουλευτών για να παραμείνει στην Κυβέρνηση. Δημιουργείται σύγχυση στους πολίτες και δίνει στην ακροδεξιά τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που πραγματικά έχει. Μην ξεχνάμε ο λύκος δεν θα γίνει ποτέ σκυλί συντροφιάς».

 «Γι' αυτό, όσα λέμε στο εξωτερικό είναι καλό να τα τηρούμε και στο εσωτερικό των χωρών μας. Σε κάθε περίπτωση θα είναι σημαντικό το Ευρωπαϊκό Κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς μετά τις ευρωεκλογές να συνεργαστεί με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα για τη στήριξη του Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» συνέχισε, η κα Γεννηματά.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ μίας ριζικής αλλαγής στην πολιτική της Ευρώπης, μέσω της αλλαγής στην ηγεσία.

«Απάντηση στη διαρκή λιτότητα και τις συντηρητικές πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, είναι η προοδευτική ατζέντα για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που παρουσιάσαμε στη Μαδρίτη. Αύξηση του κατώτερου μισθού, αύξηση της κατώτερης σύνταξης και αύξηση του επιδόματος ανεργίας από κοινοτικούς πόρους, η πρόταση που επεξεργάζεται ο Σολτς είναι μερικές μόνο από τις προοδευτικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη» ανέφερε, μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά.

Και κατέληξε: «Οι επιπτώσεις στην χωροταξία, στις υποδομές, στην υγεία των πολιτών, στις καλλιέργειες και την αγροτική παραγωγή, στην οικονομία, στην πολιτική προστασία και βέβαια στις μετακινήσεις πληθυσμών θα είναι δραματικές, αν δεν λάβουμε άμεσα μέτρα».

VIDEO