Πολιτική

26 Μαΐου 2019 22:21 Τελευταία ενημέρωση : 26 Μαΐου 2019 23:52

Πυκνές εισηγήσεις στον Τσίπρα για πρόωρες εκλογές στις 30 Ιουνίου

Διάβασέ μου το...

Τι συζητούν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης σε σύσκεψη στην Κουμουνδούρου.

Πυκνές εισηγήσεις στον Τσίπρα για πρόωρες εκλογές στις 30 Ιουνίου
-

Εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές στις 30 Ιουνίου δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τις επόμενες κινήσεις της Κουμουνδούρου.

"Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είναι πιθανό να ανακηρύξει πρόωρες εκλογές", σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη σημαντική ήττα στις ευρωεκλογές", σημειώνει το πρακτορείο Reuters, ενώ αυτή τη στιγμή αναμένονται οι δηλώσεις του κ.Τσίπρα.

Μετά την ευρεία νίκη της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές διακινείται έντονα το σενάριο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προκηρύξει πρόωρη προσφυγή σε εθνικές κάλπες σε δηλώσεις του γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται κατά πολλούς να έχει «κλειδώσει» στο μυαλό του τις πρόωρες εκλογές και να αναζητά την καταλληλότερη ημερομηνία για την διεξαγωγή τους, ενώ ακούει τις αποκλίνουσες εισηγήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές ή θα πρέπει οι κάλπες να στηθούν στο τέλος της τετραετίας και να μεσολαβήσουν «διορθωτικές κινήσεις» από την πλευρά της κυβέρνησης σε ότι αφορά την πολιτική της.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Κουμουνδούρου λίγο μετά τις 21:00 της Κυριακής και αμέσως άρχισε την σύσκεψη με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες κινήσεις του.