Πολιτική

09 Ιουνίου 2019 21:24

Στον Παυλόπουλο ο Αλέξης Τσίπρας για διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών

Διάβασέ μου το...

Αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Δεν κατεβαίνουν οι ΑΝΕΛ στις εθνικές εκλογές.

Στον Παυλόπουλο ο Αλέξης Τσίπρας για διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών
-

Στην εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου μπαίνει και επίσημα από αύριο Δευτέρα η χώρα, καθώς, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο θα ζητήσει να κινηθούν οι διαδικασίες για τη θυροκόλληση στη Βουλή του διατάγματος για τη διάλυσή της και την προσφυγή στις κάλπες.

Όπως έγινε γνωστό, με επίσημη ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο στις 18:30 για να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Λίγες ώρες αργότερα, το βράδυ της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη 4ετία. Βασικοί άξονες του προγράμματος είναι οι νέες θέσεις εργασίας με αύξηση μισθών, η δικαιότερη φορολογία, η αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και το ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Τζανακόπουλος: Δίνουμε μια μάχη για εκατομμύρια πολίτες

«Δίνουμε μια μάχη για εκατομμύρια πολίτες που θέλουν να ζήσουν καλύτερα σε αυτή τη χώρα», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Έθνος» της Κυριακής.

Αναφέρει ότι οι εθνικές εκλογές έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από τις ευρωεκλογές και τονίζει ότι «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι ο ελληνικός λαός έχοντας γνώση των δύο σχεδίων που υπάρχουν στο τραπέζι, θα επιλέξει αυτό που δίνει ανάσα και προοπτική για την επόμενη μέρα και όχι αυτό το οποίο ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στις σκοτεινές μέρες της λιτότητας και της κοινωνικής ερήμωσης».

Το κυρίαρχο είναι η προγραμματική αντιπαράθεση και η σύγκριση των πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, «η δική μας έγνοια είναι να γίνει καθαρό σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας το τι πραγματικά διακυβεύεται», λέει ο κ. Τζανακόπουλος.

«Να φτάσουμε τις 500.000 νέες και ακόμα καλύτερες θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη τετραετία, να συνεχίσουμε τις επενδύσεις στις υποδομές, να στηρίξουμε την καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να μειώσουμε το κόστος διαβίωσης μέσα από τον περιορισμό της έμμεσης και άμεσης φορολογίας», σημειώνει σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταμνημονιακή περίοδο. «Να στηρίξουμε τον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό και να βάλουμε τις βάσεις για τον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας, με βασικό άξονα πρωτίστως τον τομέα της ενέργειας», συνεχίζει.

Πολλαπλά μηνύματα Μητσοτάκη από το Καστελόριζο

Πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στην Τουρκία, έστειλε από το ακρητικό νησί ο Πρόεδρος της ΝΔ, που συνοδεύεται από την σύζυγο του.

«Η παρουσία μου εδώ δεν είναι μόνο συμβολική. Δηλώνει την ενότητα του Έθνους μας που αποτελεί ασπίδα για την ασφάλεια της πατρίδας και σηματοδοτεί την προσήλωση μας στην ειρήνη και τη σταθερότητα». Μήνυμα με σαφείς αποδέκτες έστειλε με δήλωση του από το ακριτικό Καστελόριζο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο οποίο βρίσκεται από χθες στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα. «Το Καστελόριζο έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και αυτά τα δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε απόλυτα από κάθε αμφισβήτηση και κάθε πρόκληση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Οι ΑΝΕΛ δεν κατεβαίνουν στις εθνικές εκλογές

Την απόφαση να μη συμμετάσχει το κόμμα στις επικείμενες εκλογές έλαβε ομόφωνα το Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που συνεδρίασε σήμερα.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εγώ σήμερα αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε την απόφασή μας να μην μετάσχουμε στις βουλευτικές εκλογές που θα λάβουν χώρα τον επόμενο μήνα. Ακούσαμε τη φωνή του ελληνικού λαού» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Ανέφερε ωστόσο πως «θα παραμείνει ενεργός», καθώς - όπως είπε - «είναι καθήκον μου να συνεχίσω να υπηρετώ τον ελληνικό λαό». «Θα συνεργαστώ με την κοινωνία των πολιτών, τόσο των ημεδαπών όσο και των αλλοδαπών, για να υποστηρίξω την ενότητα και να προωθήσω τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, να στηρίξω και να ενισχύσω την εικόνα της Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα και να επανιδρύσουμε μαζί ένα πολιτικό κίνημα υπέρ των αρχών τις οποίες μαζί υπερασπιζόμαστε» τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορεί «να συνεισφέρει σημαντικά στην υπεράσπιση και διατήρηση της ταυτότητας, στον τρόπο ζωής μας, στην εκπλήρωση μιας προσωπικής υπόσχεσης για το ελληνικό μέλλον».

«Αφού σας υπηρέτησα ως ενεργό μέλος του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης για 27 χρόνια, ξέρω ότι σήμερα, μπορώ να σας είμαι περισσότερο χρήσιμος εκτός Κοινοβουλίου παρά εντός. Εργαζόμενος με άλλες πατριωτικές δυνάμεις, θα δημιουργήσουμε μια κίνηση αδιάκοπης διαρκούς αλλαγής. Θα βάλουμε την Ελλάδα μπροστά». πρόσθεσε.

Δήλωσε ακόμη πως αναγνωρίζει τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα μπορέσει να επιφέρει την πολιτική αλλαγή που ψήφισε ο ελληνικός λαός».

«Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στην ελληνική πολιτική, ο ελληνικός λαός εξέφρασε την άποψή του. Έχει ψηφίσει για πολιτική αλλαγή» επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ