Αστυνομικό Δελτίο

09 Αυγούστου 2018 15:24

Συλλήψεις για ελεύθερο κάμπινγκ στην Κρήτη

Οι κατασκηνωτές στην περιοχή NATURA πήγαν για διακοπές, όμως πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο…

Συλλήψεις για ελεύθερο κάμπινγκ στην Κρήτη

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν για παράνομη κατασκήνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών στην παραλία της Πρέβελης στην Κρήτη.

Τα δώδεκα άτομα, πέντε Έλληνες, ηλικίας από 32 έως 55 ετών και επτά αλλοδαποί, ηλικίας από 37 έως 50 ετών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κρατητήριο.

Η έρευνα έγινε στα πλαίσια στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές, πραγματοποιήθηκε, χθες (08.08.2018) το πρωί, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή Λίμνη Πρέβελη του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα NATURA και χαρακτηρισμένη ως περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βασιλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Βασιλείου.

Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

VIDEO