Γενικά

06 Νοεμβρίου 2018 06:42

Αγωνία χωρίς τέλος για την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Για παράδοση της σορού του 35χρονου σήμερα κάνουν λόγο τα αλβανικά ΜΜΕ. Στο «σκοτάδι» οι έρευνες για το θάνατο. Διεθνοποίηση του θέματος επιδιώκουν οι συγγενείς.

Αγωνία χωρίς τέλος για την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Η πληροφορία ότι η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα παραδοθεί στην οικογένειά του για να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, διαδίδεται μέσω των αλβανικών Μέσων Ενημέρωσης από το βράδυ της Δευτέρας.

Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια Κατσίφα δεν έλαβε απάντηση στο αίτημά της από την Εισαγγελία Τιράνων, μέχρι και τις 5 χθες το απόγευμα, τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας άρχισαν λίγο αργότερα να αναφέρουν ότι ο δικηγόρος της οικογένειας, Ευθύμιος Ναυρίδης, θα παραλάβει αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτο, ώστε να το παραδώσει στην οικογένεια.

Αυτό, αφού η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων της Αλβανίας αποδέχθηκε, βάσει των ίδιων πληροφοριών, το αίτημα της οικογένειας να παραλάβει τη σορό του 35χρονου, η οποία για 10η μέρα παραμένει στο νεκροτομείο Τιράνων.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου είχε ζητήσει να παραλάβει τη σορό του τρεις μέρες μετά το θάνατο και αφού παραιτήθηκε πρώτα από την παράλληλη πραγματογνωμοσύνη από Έλληνα ιατροδικαστή.

Το αίτημα του Γιάννη Κατσίφα παραδόθηκε στο Γραφείο της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και ύστερα από πολυήμερη αργοπορία φέρεται να εξέδωσε την θετική απάντησή της χθες.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να διαπιστωθεί αν θα δοθεί ή όχι η σορός», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Ευθύμιος Ναυρίδης, ο οποίος μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα τόνισε ότι η οικογένεια δεν έχει κάποια σχετική ενημέρωση για παράδοση της σορού σήμερα.

Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει χθες και επανέλαβε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο ίδιος , η έρευνα των αλβανικών Αρχών ολοκληρώθηκε μετά την άρνηση της πρώην συζύγου του Κατσίφα να καταθέσει, καθώς δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας.

Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ο ίδιος, η έρευνα διεξάγεται από τις αλβανικές Αρχές και κανένας δεν μπορεί να επέμβει σε αυτήν.

Ο Ευ.Ναυρίδης εξήρε την ψυχραιμία που είχε προηγουμένως επιδείξει ο φίλος του νεκρού, Ν.Γκαζίκας, ο οποίος ήταν μαζί του το τελευταίο βράδυ και συνέστισε τη διατήρηση της ψυχραιμίας, από όλους λαμβάνοντας υπόψη αφενός τους Έλληνες που ζουν στην Αλβανία, αφετέρου τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα.

Ο κ.Γκαζίκας, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε αυτό που εξ αρχής λέγεται ότι δηλαδή, ο 35χρονος δεχόταν απειλές από τους Αλβανούς. 

«Ήταν δεδομένο ότι δεχόταν απειλές. Υπήρχε όχληση, τον φώναζαν πριν από την επέτειο του έλεγαν να προσέχει και να μην βάζει πολλές σημαίες», είπε ο ίδιος σχετικά.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, έτερος δικηγόρος της οικογένειας, καθώς και η Κύπρια ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, έθεσαν ως ξεκάθαρο στόχο τους τη διεθνοποίηση του ζητήματος, ενώ ο πρώτος στάθηκε στην πρωτοφανή κίνηση των αλβανικών Αρχών να σχηματιστεί δικογραφία κατά του ήδη νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σε ρεπορτάζ του, το epiruspost.gr, αναφέρει ότι την απόδοση της σορού στην οικογένεια Κατσίφα, ζήτησε και ο Έντι Ράμα, ενώ εκφράζεται η αισιοδοξία ότι το όλο θέμα θα έχει λυθεί μέχρι αύριο το πρωί.

VIDEO