Γενικά

07 Νοεμβρίου 2018 08:13

“Επέστρεψε” στην οικογένειά του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας

Χιλιάδες αναμένεται να παραβρεθούν στην κηδεία του 35χρονου. Φεύγουν λεωφορεία και από την Αθήνα.Λυκουρέζος: μετά την κηδεία αρχίζει ο δεύτερος κύκλος.

“Επέστρεψε” στην οικογένειά του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας

Μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, δόθηκε το «πράσινο φως» για την παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του.

Η οικογένεια του 35χρονου ταξίδεψε στα Τίρανα χθες το απόγευμα για να την παραλάβει και από το πρωί της Τετάρτης βρίσκεται πλέον στο διπλανό των Βουλιαράτων χωριό, τη Δερβιτσάνη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο το μεσημέρι και αναμένεται να καταφθάσει πολύς κόσμος εκεί.

Ήδη έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα, ενώ έχουν ναυλωθεί λεωφορεία που συνεχώς αναχωρούν από το σταθμό Λαρίσης.

Η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα είπε πως κατά τη διάρκεια του 10ημέρου κατά την οποία δεν παραδινόταν η σορός του 35χρονου, η οικογένειά της κατάντησε «τραγωδία» και η μητέρα της «Αντιγόνη».

«Δεν είμαστε ακραίοι, δεν είμαστε εκδικητές, ο αδελφός μου δεν γυρίζει πίσω, τη σορό του θέλαμε μόνο»,  κατέληξε η ίδια.

Λυκουρέζος: μετά την κηδεία αρχίζει ο δεύτερος κύκλος της υπόθεσης

Για τις κινήσεις της οικογένειας Κατσίφα μετά την εξόδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου, μίλησε στο Καλημέρα Ελλάδα ο δικηγόρος της, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

«Η οικογένεια θα ζητήσει άμεση πρόσβαση στη δικογραφία και να δούμε και να αξιολογήσουμε το υλικό, ούτως ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην ανίχνευση των γεγονότων, όπως έγιναν», είπε ο νομικός, εξηγώντας πως:

«Λέγονται πολλά, όμως αν δε δει κανένας τη δικογραφία, να δει το έργο που έχει κάνει η Εισαγγελία, τότε δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα. Στόχος είναι να δούμε τι ακριβώς έγινε. Πιστεύω ότι, παρά το ότι δεν είναι εύκολο, όμως θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να διεξαγεί η έρευνα βάσει διεθνών δικονομικών κανόνων».

VIDEO