Γενικά

18 Νοεμβρίου 2018 13:51

“Σε νιώθουμε Καλιφόρνια”: Το μήνυμα ελπίδας των νέων από το Μάτι

Συγκινεί η πρωτοβουλία των νέων από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους συνομήλικούς τους που βιώνουν την ίδια τραγωδία.

“Σε νιώθουμε Καλιφόρνια”: Το μήνυμα ελπίδας των νέων από το Μάτι

Τη συμπαράστασή τους θέλησαν να εκφράσουν οι νέοι από το Μάτι, τον Νέο Βουτζά και τις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, προς τους νέους της Καλιφόρνια που βιώνουν εδώ και μέρες έναν αντίστοιχο εφιάλτη.

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, πάνω σε ένα κολάζ φωτογραφιών από τις πυρόπληκτες περιοχές  έγραψαν το μήνυμα «Σε νιώθουμε Καλιφόρνια», το οποίο ταξιδεύει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού στους νέους που κι εκεί χάνουν φίλους, συγγενείς, κατοικίδια, περιουσίες.

Δεν πρόκειται ωστόσο για ένα μήνυμα θλίψης, αλλά ελπίδας, πως ακόμα και στα συντρίμμια μπορείς να βρεις ζωή, ελπίδα, δύναμη να σηκωθείς και να αγωνιστείς.

Η επιστολή που συνοδεύει τη φωτογραφία:

«Σε νιώθω Καλιφόρνια!

Έχω νιώσει και εγώ πως είναι να σβήνονται τα μέρη που έχεις τις πιο όμορφες αναμνήσεις σου.

Έχω νιώσει πως είναι να κοιτάς γύρω σου κ να μην καταλαβαίνεις που βρίσκεσαι.

Έχω νιώσει πως είναι να αναρωτιέσαι συνέχεια γιατί; και τώρα; Και τώρα, πως θα γίνουν πάλι από την αρχή ;

Έχω νιώσει πως είναι να χάνεις τα πάντα!

Κάνε κουράγιο όμως Καλιφόρνια γιατί σ όλα αυτά που θα νιώσεις, την απογοήτευση, τη στεναχώρια, την πίκρα και το θυμό, θα βρεις ένα παραθυράκι που δεν το γνώριζες πριν.. & αυτό θα σε κρατήσει όρθια .. θα δεις ότι δεν είσαι μόνη αλλά θα είστε πολλοί και θα έχετε ο ένας δίπλα τον άλλον και θα τα καταφέρετε..θα σηκωθείτε Καλιφόρνια

ΚΑΙ θα αποκτήσετε ξανά τον Παράδεισο σας! ..

σε νιώθω Καλιφόρνια!»

νεοι - Ματι - Καλιφόρνια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO