Κοινωνία

14 Μαρτίου 2019 13:11

Αυτός είναι ο 48χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 11χρονης (εικόνες)

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τα στοιχεία του άνδρα που έχει κριθεί προφυλακιστέος.

Αυτός είναι ο 48χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 11χρονης (εικόνες)

Στη δημοσιότητα έδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης τα στοιχεία του 48χρονου που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος μιας 11χρονης

Πρόκειται για τον Εμμανουήλ Νιργιανάκη του Ιωάννη και της Χρυσούλας, που γεννήθηκε το 1971 στο Ηράκλειο Κρήτης. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων, διάρκειας ενός μήνα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, «αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

Μάλιστα επισημαίνεται ότι «παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, τηλεφωνικά στους αριθμούς 28210-25703, 2810-274068 και 2810-274070, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας». Σημειώνεται, επίσης, ότι «εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

O 48χρονος προφυλακίστηκε, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του την περασμένη Τρίτη, με την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος 11χρονου κοριτσιού.

Εμμανουήλ Νιργιανάκης - ασέλγεια

Η υπόθεση προκάλεσε σοκ στην κοινωνία του Ηρακλείου, καθώς ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με συγγενείς της ανήλικης, γνώριζε την οικογένειά της που διέμενε σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του.

Η οικογένεια του παιδιού είχε ζητήσει την έκδοση εισαγγελικής διάταξης για την κοινοποίηση της φωτογραφίας και των στοιχείων του κατηγορουμένου, με στόχο να προστατευτούν άλλα παιδιά είτε να αποκαλυφτούν άλλες πτυχές της δράσης του κατηγορουμένου.

Στα δικαστήρια επικράτησε κλίμα έντασης όταν ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στον Ανακριτή για να απολογηθεί υπό την συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Μόλις εμφανίστηκε στο Δικαστήριο, του πέταξαν αντικείμενα συγγενείς και φίλοι της οικογένειας του 11χρονου κοριτσιού ενώ κάποιοι επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν προκειμένου να τον χτυπήσουν!

Εμμανουήλ Νιργιανάκης - ασέλγεια