Δικαιοσύνη

15 Μαρτίου 2019 14:38

Εκτός φυλακής η Σταυρούλα Κουράκου

Η ανακρίτρια έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου. Ποιοι όροι της επιβλήθηκαν.

Εκτός φυλακής η Σταυρούλα Κουράκου

Της Λίας Κοντοπούλου

Αποφυλακίστηκε η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου, με διάταξη της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς. Η σύζυγος του πρώην Υπουργού που από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη μετά την απολογία της για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η ανακρίτρια έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει η Σταυρούλα Κουράκου πριν από ενάμιση μήνα, επιβάλλοντας παράλληλα τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και την καταβολή εγγύησης 150.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε πως η ανακρίτρια συνεκτίμησε «το γεγονός ότι η κ. Κουράκου συναίνεσε στην άρση  του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη  και έδωσε πληρεξουσιότητα για να ελεγχθούν οι καταθέσεις της σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό βοηθά να απαντηθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει ήδη αποστείλει η ανακρίτρια».

VIDEO