Αστυνομικό Δελτίο

20 Μαρτίου 2019 10:57

Απίστευτο: Έκλεψαν λείψανα Αγίων από εκκλησάκι σε νοσοκομείο

Το περιστατικό σημειώθηκε σε ναό που βίσκεται μέσα σε νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας. Έρευνες διεξάγει η ΕΛΑΣ.

Απίστευτο: Έκλεψαν λείψανα Αγίων από εκκλησάκι σε νοσοκομείο

Ένα απίστευτο περιστατικό κλοπής σημειώθηκε στους Αμπελόκηπους, καθώς κλέφτες άρπαξαν από εκκλησάκι νοσοκομείου δύο λειψανοθήκες, οι οποίες περιείχαν τα λείψανα δύο αγίων.

Η κλοπή έγινε το απόγευμα της Δευτέρα , στον ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο «Ελπίς», στην οδό Δημητσάνας στους Αμπελόκηπους, πίσω από το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Οι δράστες πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό από το παγκάρι, δύο επίχρυσα κηροπήγια και δύο λειψανοθήκες οι οποίες περιείχαν τα λείψανα του Αγίου Λουκά και του Αγίου Σεραφείμ Σαρόφ.

Στην συνέχεια, οι δράστες εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος τους.

Έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών πραγματοποιεί η Αστυνομία.

ΠΟΕΔΗΝ: Πλημμελής η φύλαξη του Νοσοκομείου

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει «για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι τα Νοσοκομεία είναι ξέφραγο αμπέλι. Νέα κλοπή έγινε χθες τα ξημερώματα 19/3 στο εκκλησάκι του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Έκλεψαν επίχρυσα αντικείμενα και άλλα. Ακόμη δεν έχει γίνει καταγραφεί των αντικειμένων που έχουν κλαπεί.  Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει επαρκή φύλαξη. Υπάρχον 8 υπάλληλοι προσωπικό ασφαλείας. Οι τρεις με σύμβαση εργασίας από το Νοσοκομείο και οι πέντε από ιδιωτική εταιρεία. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αντί να ενισχύσει το Νοσοκομείο με προσωπικό φύλαξης όπως και τις άλλες υπηρεσίες στήριξης του Νοσοκομείου, συνάπτοντας συμβάσεις εργασίας επανέφερε από την πίσω πόρτα τους εργολάβους».

Διοίκηση Νοσοκομείου: κανένα πρόβλημα με την ασφάλεια

Σε ανακοίνωση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, σημειώνεται ότι «η Διοίκηση του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»  διερευνά υπόθεση κλοπής για την οποία έως σήμερα δεν έχει επίσημη σχετική ενημέρωση από τον Υπεύθυνο Ιερέα του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο οποίος βρίσκεται στον περίβολο του Νοσοκομείου. Τονίζεται ότι το Νοσοκομείο, όλα τα τελευταία χρόνια, καλύπτεται πλήρως από προσωπικό φύλαξης, το οποίο εγγυάται αποτελεσματικά την ασφάλεια των χώρων, υποδομών, ασθενών και επισκεπτών του Νοσοκομείου. Απόδειξη, ότι κανένα περιστατικό που να σχετίζεται με θέμα ελλιπούς ασφάλειας δεν έχει μέχρι σήμερα συμβεί.  Συνεπώς, κάθε προσπάθεια σύνδεσης οποιουδήποτε συμβάντος λαμβάνει χώρα, με τη γενικότερη ασφάλεια του Νοσοκομείου είναι κακόβουλη και έχει ως μοναδικό στόχο να πλήξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το Νοσοκομείο  και τους εργαζομένους  του Νοσοκομείου».

VIDEO