Γενικά

21 Μαρτίου 2019 20:32

“Έκλαψαν και οι πέτρες” στην κηδεία του αυτόχειρα μαθητή

Η τελευταία πράξη του δράματος. Ένα μεγάλο γιατί βασανίζει τους τραγικούς γονείς του 17χρονου. Με σημαία της αγαπημένης του ομάδας σκέπασαν το φέρετρο οι συμμαθητές του.

“Έκλαψαν και οι πέτρες” στην κηδεία του αυτόχειρα μαθητή

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Σητείας, παρακολουθεί να εξελίσσεται ένα ακόμη οικογενειακό δράμα στην περιοχή.

Ο 17χρονος Μάνος από τη Σκοπή, μαθητής της Β΄ λυκείου έδωσε την Τετάρτη (21/3) τέλος στη ζωή του, εξηγώντας σε σημείωμα τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή.

Νωρίτερα η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι, σύσσωμη η τοπική κοινωνία τον αποχαιρέτησαν. Σύμφωνα με το cretalive.gr, στο σχολείο του καθηγητές και μαθητές ντυμένοι στα μαύρα, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο Μάνος δεν είναι πια μαζί τους. Όλοι έχουν να λένε ότι ήταν ένα πολύ καλό και αγαπητό παιδί. Τη δύσκολη νύχτα που πέρασε τα παιδιά και οι γονείς - εξίσου - αναστατωμένοι αντάλλασσαν τηλέφωνα και μηνύματα. Οι γονείς των παιδιών του σχολείου του Μάνου αλλά και του γυμνασίου ανήσυχοι προσπαθούν να στηρίξουν τα παιδιά τους.

Στο σχολείο σήμερα βρέθηκαν και τέσσερις ψυχολόγοι για να προσφέρουν στήριξη στα παιδιά. Αναρτήθηκε και ένα πανό που έγραφε «Θα το πιστέψω σαν σε δω να μπαίνεις στο μνημείο αλλιώς πρωταπριλιάτικο θα πω ότι είναι αστείο».

Φίλοι του θα έφευγαν νωρίτερα για το σπίτι προκειμένου να σκεπάσουν το φέρετρο με την σημαία της αγαπημένης του ομάδας, του Ολυμπιακού. Μαθητές αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ημέρες ο 17χρονος Μάνος εξέφρασε αρνητικές σκέψεις. «Θα βρεθούμε την Παρασκευή για καφέ ενόψει της παρέλασης» του έλεγαν συμμαθητές του. «Αν ζω μέχρι τότε» φέρεται να απάντησε εκείνος, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Άγνωστο πως, κυκλοφόρησε και το γράμμα-σημείωμα του αυτόχειρα προς το κορίτσι του με την οποία είχαν χωρίσει τις τελευταίες ημέρες, που είναι μαθήτρια γυμνασίου. Δύσκολη και η δική του θέση αλλά και της οικογένειας του καθώς σηκώνει ένα τεράστιο βάρος που δεν αναλογεί στις πλάτες τους. Στη μικρή κοινωνία γίνονται πολλές συζητήσεις. «Είναι άσχημο να καλλιεργείται ένα κλίμα τύψεων και ενοχών» λένε μαθητές του σχολείου, «παιδιά και οι δύο, εφηβικοί έρωτες».

Αυτοκτονία - μαθητής - Κρήτη

Αυτοκτονία - μαθητής - Κρήτη

Αυτοκτονία - μαθητής - Κρήτη

VIDEO