Κοινωνία

31 Μαΐου 2019 19:12

Από τι πέθανε η 14χρονη στην Σαντορίνη

Διάβασέ μου το...

Συγκλονίζει το ξέσπασμα της μητέρας της. Ποια είναι τα αίτια του θανάτου της άτυχης Κατερίνας, σύμφωνα με τον ιατροδικαστη.

Από τι πέθανε η 14χρονη στην Σαντορίνη
-

Από ανακοπή καρδιάς “έφυγε” από την ζωή η 14χρονη στην Σαντορίνη, η οποία έχασε τις αισθήσεις της σε πάρτι με φίλους και συμμαθητές της, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών.

Σύμφωνα με την νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας, το άτυχο κορίτσι είχε ένα πρόβλημα στην καρδιά του (σημ: είναι άγνωστο εάν το γνώριζε η ίδια και η οικογένεια της), ενώ επιβαρυντικά φαίνεται ότι λειτούργησε το γεγονός ότι η 14χρονη είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Τόσο ο ιατροδικαστής του Δημοσίου, όσο και ο τεχνικός σύμβουλος που έχει ορίσει η οικογένεια του κοριτσιού, περιμένουν τώρα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να καταλήξουν στην τελική αιτία του θανάτου της μικρής, η οποία έχει σκορπίσει θλίψη σε όλο το νησί της Σαντορίνης.

«Την άφησαν λιπόθυμη για 2 ώρες και συνέχισαν το πάρτι»

Το κορίτσι έφυγε από το σπίτι του για να πάει στα γενέθλια της κολλητής του από το σχολείο και… δεν γύρισε ποτέ.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της μητέρα της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ:

«Στις 18:00 η ώρα έφυγε από εδώ. Ήταν η αγαπημένη της φίλη από το σχολείο (που έκανε το πάρτι). Της είχα πει να επιστρέψει 22.00 με 22.15 το βράδυ. Την πήρα στις 22.15 δεν απάντησε. Ξαναπήρα, το σήκωσε η φίλη της και μου είπε ότι ήταν τουαλέτα. Αργότερα μου είπε ότι έγινε κάτι σοβαρό και λιποθύμησε η Κατερίνα και ήταν 2 ώρες λιπόθυμη! Μου είπε ότι την είχαν βάλει να ξαπλώσει. Μετά από ότι έμαθα, την είχαν αφήσει να συνέλθει μόνη της και συνέχισαν εκείνοι το πάρτι μέσα. Τα παιδιά ήταν μόνα τους στο πάρτι, οι γονείς είχαν φύγει».

«Στις 23.00 το βράδυ με πήραν και μου είπαν ότι πάνε στο νοσοκομείο. Με πήρε ο μπαμπάς της κοπέλας και μου είπε ότι το πάνε (το κορίτσι) με ασθενοφόρο. Η μητέρα της κοπέλας μου είπε να μην πάω από το σπίτι, γιατί ήταν άνω κάτω από το πάρτι. Όταν πήγα στο νοσοκομείο, το είχαν πάει νεκρό το παιδί μου».

14χρονη - Σαντορίνη - θάνατος

Σύμφωνα με τον πατέρα της εορτάζουσας, η Κατερίνα φαινόταν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν έφτασε στο πάρτι, όπου, όπως υποστήριξε δεν υπήρχαν αλκοολούχα ποτά.  

«Μου είπαν ότι είχε πάει τα ποτά η κόρη μου. Δεν το πιστεύω εγώ αυτό. Από το σπίτι μας δεν λείπουν ποτά» ανέφερε η μητέρα της άτυχης Κατερίνας. Συμπλήρωσε, ότι από το σπίτι της δεν έλειπε κανένα μπουκάλι με ποτό ενώ το χαρτζιλίκι του παιδιού ήταν μικρό και δεν του επέτρεπε να αγοράσει ποτά.