Κοινωνία

31 Μαΐου 2019 20:13

Η χήρα του Δημήτρη Γραικού στον ΑΝΤ1 για την αποκάλυψη του δολοφόνου του (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον τρόπο που έχασε την ζωή του ο άτυχος επιχειρηματίας. Με «μεθόδους CSI» λύθηκε το θρίλερ.

Η χήρα του Δημήτρη Γραικού στον ΑΝΤ1 για την αποκάλυψη του δολοφόνου του (βίντεο)
-

Η εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού παρέμενε γρίφος για περίπου 2,5 χρόνια, ωστόσο λύθηκε με τον πιο μακάβριο τρόπο. Ο κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός και θαμμένος στο χωριό Ανατολικό, έξω από μία κτηνοτροφική μονάδα, κάτω από τόνους χώματος, όπου σχεδόν δίπλα του εντοπίστηκε και το αυτοκίνητό του. Δράστης του στυγερού εγκλήματος ένας έμπορος κρεάτων με τον οποίο ο 59χρονος φαίνεται πως είχε οικονομικές διαφορές.

Συγκλονίζει η σύζυγος του θύματος μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Δίπλα στις τροφές του, εκεί που ταίζε τα ζώα, έκλεισε ένα σπίτι, πήγαινε κάθε μέρα φόρτωνε τροφή για τα ζώα, άφησε ορφανά δύο παιδάκια, δηλαδή με τι καρδιά, με τι καρδιά. Ρωτάς, αυτός ο άνθρωπος τι είχε περάσει; Τι αγώνα είχε κάνει για την οικογένεια; Πώς αφαιρείς έτσι μία ζωή; Δεν ξέρω, δεν ξέρω», λέει συντετριμμένη η Δέσποινα Γραικού.

Ο Δημήτρης Γραικός πήγε στα Σφαγεία Χαλάστρας. Είχε συνεννοηθεί με το δράστη για να του πουλήσει ζώα και η συναλλαγή φαίνεται πως θα ολοκληρωνόταν στην κτηνοτροφική μονάδα. Εκεί σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δράστης, οι δύο άντρες λογομάχησαν, ήρθαν στα χέρια, ο 58χρονος έπεσε και χτύπησε με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος. Τότε ήταν που έθεσε σε εφαρμογή και το αρρωστημένο σχέδιό του ο έμπορος κρεάτων.

Ο δράστης πρώτα έθαψε τον 59χρονο σε έναν λάκκο, στη συνέχεια όμως σκέφτηκε πως θα έπρεπε να εξαφανίσει και το αυτοκίνητό του. Και το έκανε. Άνοιξε ένα δεύτερο λάκκο, πολύ κοντά, έβαλε μέσα το όχημα, το σκέπασε με χώματα, άχυρα και ακαθαρσίες από ζώα για να μην κινεί υποψίες.

Γραικός - αυτοκίνητο

Η σύζυγος του Γραικού λέει στον ΑΝΤ1 φανερά συγκινημένη «είμαι ικανοποιημένη, αλλά ο Δημήτρης πίσω δεν πρόκειται να έρθει, δεν πρόκειται να έρθει, ότι τιμωρία και να του κάνουνε. Τουλάχιστον είμαι καλά γιατί ξέρω ότι θα τον θάψουμε, θα του κάνω ένα μνημόσυνο θα αναπαυθεί η ψυχή του».

Στο κάδρο των υπόπτων από την πρώτη στιγμή ήταν ο έμπορος όμως κατάφερνε να παραπλανά τις Αρχές. Έδειχνε να βοηθά στις έρευνες μέχρι που κατάλαβε ότι δεν έχει άλλα περιθώρια και ομολόγησε. Αρνείται πάντως πως είχε πρόθεση να σκοτώσει τον κτηνοτρόφο.

Για δικαίωση κάνει λόγο η σύζυγος του 59χρονου που πολλά είχαν ακουστεί και για την ίδια όπως τονίζει. «Εγώ στην ζωή μου ποτέ δεν έχω πειράξει άνθρωπο, δεν έχω πει κακιά κουβέντα για κανένα. Ας τον κρίνει ο Θεός. Ειλικρινά. Ας τον κρίνει ο Θεός, τι να πω. Τι να πω. Έκλεισε το σπίτι μου. Ξέρεις τι έχω περάσει δυόμιση χρόνια; Κανένας δεν ξέρει. Τι φωτιά καίει. Με κάνανε να ντρέπομαι. Για να πάω στη δουλειά μου με κάνανε να ντρέπομαι να περάσω από τον Πεντάλοφο. Έκανα ολόκληρο κύκλο για να μη βλέπω κανένα», είπε στον ΑΝΤ1 η Δέσποινα Γραικού.

Ο δράστης οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή ωστόσο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ