Ποδόσφαιρο

06 Δεκεμβρίου 2018 10:19

Στη Μαδρίτη Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ (βίντεο)

Έφτασαν στην ισπανική πρωτεύουσα οι αποστολές των δύο ομάδων, για τον πολυαναμενόμενο τελικό του Copa Libertadores.

Στη Μαδρίτη Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ (βίντεο)

H Ρίβερ Πλέιτ έφτασε στις 7:00 ώρα Ελλάδας στη Μαδρίτη για τον δεύτερο τελικό στο Copa Libertadores, που θα γίνει την Κυριακή στο« Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Οι «εκατομμυριούχοι», έφτασαν στην ισπανική πρωτεύουσα, μια μέρα μετά την προσγείωση των αιώνων αντιπάλων της, Μπόκα Τζούνιορς.

Η ισπανική αστυνομία έχει οργανώσει μία τεράστια επιχείρηση ασφαλείας για τον αγώνα της Κυριακής, που μεταφέρθηκε από την έδρα της Ρίβερ Πλέιτ στο σπίτι της Ρεάλ Μαδρίτης, 10.000 χιλιόμετρα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Περισσότεροι από 2.500 αξιωματικοί αναμένεται να απασχοληθούν στον αγώνα, γνωστός ως «Superclasico», έναν από τους πιο έντονους ποδοσφαιρικούς αγώνες στον κόσμο.

Το Paseo de la Castellana, που ξεκινάει από το κέντρο της Μαδρίτης προς στο γήπεδο, θα κλείσει από τις 10:00 την Κυριακή, καθώς η αστυνομία θα χωρίσει τις δύο ομάδες οπαδών για την πρόληψη επεισοδίων.

Το παιχνίδι είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε μετά τις πέτρες που ρίχθηκαν στο πούλμαν της Μπόκα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν παίκτες της.

Η συνομοσπονδία ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) ανέβαλε αρχικά το παιχνίδι μια μέρα, πριν αποφασίσει και την επόμενη την νέα αναβολή του. Έπειτα λήφθηκε η απόφαση να γίνει στη Μαδρίτη, μια κίνηση που έχει συναντήσει δυνατές διαμαρτυρίες και από τις δύο ομάδες.

Η Ρίβερ Πλείτ παραπονιέται ότι έχασε το πλεονέκτημά να φιλοξενήσει στην έδρα της την Μπόκα μετά το 2-2 στο Bombonera στις 11 Νοεμβρίου.

Η Μπόκα, εν τω μεταξύ, ανέφερε ότι θα έπρεπε να έχουν απονεμηθεί ο τίτλος στα χαρτιά - ισοδύναμος με το Champions League της Ευρώπης - ως αποτέλεσμα της βίαιης επίθεσης των παικτών τους.

Μαδρίτη - Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζιούνιορς

Η μετάβαση σε άλλη ήπειρο δεν μείωσε το ενδιαφέρον και σχεδόν τα 85.000 εισιτήρια για τον τελικό στο Μπερναμπέου έχουν ήδη πουληθεί.

VIDEO