Γενικά

02 Ιανουαρίου 2019 19:00

Bασιλειάδης: Θα διαλευκάνουμε την υπόθεση επίθεσης στον Τζήλο

Τι αποκάλυψε ο υφυπουργός αθλητισμού για τις έρευνες σχετικά με τον ξυλοδαρμό του διεθνούς διαιτητή.

Bασιλειάδης: Θα διαλευκάνουμε την υπόθεση επίθεσης στον Τζήλο

Κοντά στον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στον διαιτητή Θανάση Τζήλο, είναι η αστυνομία, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Ο Θανάσης Τζήλος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στη Λαρισα, στις 19 Δεκεμβρίου. Δύο εβδομάδες μετά το περιστατικό βίας εναντίον του διεθνούς διαιτητή, ο υφυπουργός Αθλητισμού  είναι αισιόδοξος σχετικά με την έκβαση της σύλληψης των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης είναι τρεις, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 46χρονος με ποινικό παρελθόν.

«Θα διαλευκάνουμε την υπόθεση της επίθεσης στον Τζήλο» τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης, τονίζοντας πως εφόσον αυτό επιτευχθεί θα είναι η πρώτη διαλεύκανση τέτοιας υπόθεσης στα ελληνικά χρονικά!

Για τις πληροφορίες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης κατά Τζήλου, ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε: «Η Αστυνομία έχει πέσει με όλες τις δυνάμεις της πάνω από την υπόθεση και κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε για πρώτη φορά διαλεύκανση υπόθεσης. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Κρατάμε χαμηλά τους τόνους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα περάσουν τα συστήματα που θέλουν να μας φέρουν σε συνθήκες Κολομβίας. Αν αποκλείσουμε τους κάφρους από τα γήπεδα, όλα γίνονται».

Για το αν πιστεύει ότι οι διαιτητές θα σταματήσουν την αποχή, ο υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε: «Δεν μπορώ να εκφέρω ακόμα άποψη. Πρέπει πρώτα να ακούσουμε τους διαιτητές. Αυτό είναι το σημαντικό. Η επίθεση στον Τζήλο ήταν η «κορυφή του παγόβουνου». Είναι ένα σύστημα με πολλά προβλήματα. Γίνεται το πανηγύρι των τρελών. Πρέπει να συζητήσουμε ουσιαστικά. Είμαι επιφυλακτικός. Θα δούμε τι θα γίνει. Θα είναι ενδιαφέρουσα η συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου. Θα φανεί αν θα πάμε για να λύσουμε τα προβλήματα ή η παρουσία μας θα είναι μόνο για κοινωνικούς λόγους. Πάντως, έχω εμπιστοσύνη στον Βαγγέλη Γραμμένο. Είναι ένας δημοκράτης άνθρωπος που θέλει να αφήσει το στίγμα του, όμως τα προβλήματα είναι πολλά, ενώ είναι αρκετές οι πιέσεις που δέχεται».

Την Παρασκευή, οι διαιτητές θα συναντηθούν με τους αρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου, ώστε να αποφασίσουν αν συνεχίσουν την αποχή τους από τους αγώνες πρωταθλήματος.

VIDEO