Ποδόσφαιρο

11 Φεβρουαρίου 2019 15:00

Ο ΠΑΟΚ των ρεκόρ συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία προς τον τίτλο

Με τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού, κατέρριψε ακόμη ένα ρεκόρ και επέκτεινε το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ των ρεκόρ συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία προς τον τίτλο

Βραδιά θριάμβου η χθεσινή στην Τούμπα, αλλά και νέων ρεκόρ για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, που με το +9 στον βαθμολογικό πίνακα βαδίζει ακάθεκτος για τον τίτλο, τον πρώτο μετά από 34 χρόνια προσπαθειών.

Τα ρεκόρ πλέον για τον υποψήφιο πρωταθλητή είναι εβδομαδιαία υπόθεση διαδέχονται το ένα το άλλο. Έτσι, εκτός από το αήττητο σερί του “Δικεφάλου του Βορρά” που συνεχίστηκε, η ομάδα της Θεσσαλονίκης γράφει τη δική της ιστορία, με τα τρία γκολ που πέτυχε επί του Ολυμπιακού μετά από πολλά χρόνια!

Μαθηματικά χρειάζεται επτά νίκες στα παιχνίδια που απομένουν, για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα.

Καταρχήν στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τα τρία γκολ δεν είναι κάτι που συνήθιζε τα τελευταία χρόνια.

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ

Ο ΠΑΟΚ είχε να σημειώσει τρία γκολ εναντίον του Ολυμπιακού από τις 26 Φεβρουαρίου 2003, όταν νίκησε για το Κύπελλο στην Τούμπα με 3-1 (10΄ Γ. Χ. Γεωργιάδης, 31΄ Μάρκος, 86΄ Οκκάς – 44΄ Γιαννακόπουλος).

Σε αγώνα πρωταθλήματος, είχε να πετύχει τρία γκολ σε βάρος του Ολυμπιακού… τρεις ημέρες πριν από το παραπάνω ματς! Ήταν 23 Φεβρουαρίου 2003 στη Ριζούπολη, όταν ο Παντελής Καφές πέτυχε χατ-τρικ για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-3.

Τα δύο γρήγορα γκολ πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου ήταν καθοριστικά, ωστόσο ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί και 3-0 στο 19΄ σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ήταν στις 6 Δεκεμβρίου 1987, όταν τον νίκησε 6-1 στις Σέρρες!

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ

Στο φετινό πρωτάθλημα, τα ρεκόρ του ΠΑΟΚ είναι πολλά:

Κατέρριψε το ρεκόρ καλύτερου ξεκινήματος. Το 1973 είχε ξεκινήσει με 19 αγώνες χωρίς ήττα και είχε χάσει το 20ο, από τον Ολυμπιακό τότε. Τώρα έφτασε τα 20 παιχνίδια χωρίς ήττα από την αρχή του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Ολυμπιακού.

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ

Με το παιχνίδι αυτό ο ΠΑΟΚ επεκτείνει το αήττητό του στο πρωτάθλημα σε 25. Από τον περασμένο Μάρτιο δεν έχει γνωρίσει την ήττα.

Ένα εντυπωσιακό ακόμα σερί είναι οι 50 πλέον επίσημοι αγώνες και 42 για το πρωτάθλημα χωρίς ισοπαλία στην έδρα του.

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ

Ο ΠΑΟΚ μετράει ακόμα 14 σερί νίκες στην έδρα του, ωστόσο αυτό είναι πολύ μακριά από το ρεκόρ της ιστορίας του, που είναι 24 σερί νίκες από τον Νοέμβριο του 1978 ως και τον Φεβρουάριο του 1980!

VIDEO