Αθλητικά

17 Φεβρουαρίου 2019 18:08

Ο Μουράτογλου αποκάλυψε πως μπορεί να γίνει καλύτερος ο Τσιτσιπάς

Τι είπε για την εξέλιξη και τις δυνατότητες του νεαρού τενίστα, αλλά και τα σημεία στα οποία πρέπει να διορθωθεί.

Ο Μουράτογλου αποκάλυψε πως μπορεί να γίνει καλύτερος ο Τσιτσιπάς

Σε συνέντευξη στη γαλλική ιστοσελίδα "weloverennis", ο Πάτρικ Μουράτογλου, μίλησε για την πρόοδο που παρουσιάζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, απολαμβάνοντας μία θέση στην ελίτ του τένις.

Ο προπονητής της Σερένα Ουίλιαμς, ρωτήθηκε αν περίμενε ο 20χρονος Τσιτσιπάς να επιτύχει μία τόσο μεγάλη επιτυχία, φθάνοντας σε ημιτελικό Grand Slam στο Australian Open: "Ναι και όχι", παραδέχθηκε ο Μουράτογλου.

"Στην πραγματικότητα, κανείς δεν πίστευε ότι όλα θα πήγαιναν τόσο γρήγορα. Από την άλλη πλευρά, από τότε που ήρθε στην ακαδημία, ήμουν σίγουρος ότι θα γίνει ένας σπουδαίος τενίστας", επεσήμανε.

Όπως τόνισε, "οι δυνατότητές του Στέφανου είναι τεράστιες και νομίζω ότι από τώρα είμαστε όλοι πεπεισμένοι για αυτό".

Ο Πάτρικ Μουράτογλου δήλωσε βέβαιος για την κατάκτηση της κορυφής απο τον νεαρό τενίστα, λέγοντας "δεν μπορώ ποτέ να μάθω πόσο γρήγορα οι παίκτες θα επιτύχουν αυτό που μπορούν. Η μόνη μου βεβαιότητα είναι ότι ο Στέφανος θα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο επειδή έχει την αποφασιστικότητα, την ικανότητα να εργάζεται, τη νοοτροπία και τις απαραίτητες δυνατότητες".

Πατρικ Μουρατογλου - τένις - Στέφανος Τσιτσιπας - Σερένα Γουίλιαμς

Παράλληλα, αποκάλυψε τα σημεία στα οποία... χωλαίνει στην διάρκεια του αγώνα ο νεαρός τενίστας. Όπως ανέφερε ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω απο την Σερένα Γουίλιαμς και άλλα μεγάλα ονόματα του τένος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς "χρειάζεται να σερβίρει καλύτερα και να βελτιώσει την επιστροφή του. Μπορεί επίσης να είναι πιο αποτελεσματικός στο δίχτυ και να βελτιώσει το παιχνίδι του κοντά εκεί".

Εκτός απο την αγωνιστική του απόδοση όμως, ο Πάτρικ Μουράτογλου είπε ότι ο 20χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς, για να ανεβαίνει όλο και πιό ψηλά, "πρέπει να έχει ένα καλό σχέδιο σε κάθε αγώνα για να φτάσει στο επόμενο επίπεδο".