Αθλητικά

02 Ιουνίου 2019 08:53

Παγκόσμιος θρήνος για τον Αντόνιο Ρέγιες

Διάβασέ μου το...

Πένθος στο ποδόσφαιρο από τον άδικο χαμό του. Το σπαρακτικό "αντίο" του 11χρονου γιου του. Πώς τον "αποχαιρετούν" οι ομάδες που αγωνίστηκε.

Παγκόσμιος θρήνος για τον Αντόνιο Ρέγιες
-

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα θρηνεί ένα εκλεκτό μέλος της! Από το πρωί του Σαββάτου (1/6), στο άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου του Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει το πόσο άδικα έφυγε από τη ζωή ο 35χρονος άσος.

Μαζί του άλλοι δύο συγγενείς του που επέβαιναν στο μοιραίο αυτοκίνητο. Ο Ρέγιες ήταν πάρα πολύ αγαπητός από όπου κι αν πέρασε, συμπαίκτες και αντίπαλοι τον σέβονταν, προπονητές και πρόεδροι από τις ομάδες, στις οποίες αγωνίστηκε, μόνο καλά λόγια είχαν να πουν.

Το διαδίκτυο κατακλύστηκε από χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης προς την οικογένειά του, καθώς ο εκλιπών άφησε πίσω του τρία παιδιά και ο μικρότερος γιος του τον αποχαιρέτησε με ένα μήνυμα που... "σπάει" καρδιές.

«Είναι η τελευταία μας στιγμή μαζί, μπαμπά... Εκείνη τη μέρα μου είχες δώσει συμβουλές όπως έκανες πάντα, αλλά σήμερα δεν θα επιστρέψεις να το κάνεις ξανά. Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για μένα. Ήμουν και θα είμαι πάντα περήφανος για σένα, μπαμπά.

Δεν περνούσαμε όσο χρόνο θέλαμε μαζί, αλλά μόνο εσύ κι εγώ ξέρουμε πόσο αγαπιόμασταν! Ξέρω ότι από τον παράδεισο θα με προσέχεις και δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Σε αγαπώ, μπαμπά!», έγραψε ο μικρός Ρέγες στο instagram.

γιος - Ρέγες - instagram

Όλες οι ομάδες που «υπηρέτησε» ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έσπευσαν να εκφράσουν τη λύπη τους για τον απροσδόκητο χαμό του αγαπημένου τους «Χοσέ Αντόνιο». Πρώτες οι Σεβίλη και Εξτρεμαδούρα, καθώς από την πρώτη ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα, ενώ τη φανέλα της δεύτερης φορούσε αυτή την περίοδο.

Η Άρσεναλ στο λογαριασμό της στο Twitter αποχαιρέτησε τον 36χρονο, ο οποίος αγωνίστηκε στους «κανονιέρηδες» τη διετία 2004-2006, με το ακόλουθο κείμενο: «Όλοι στην Άρσεναλ είμαστε συντετριμμένοι από τα σοκαριστικά νέα για τον θάνατο του πρώην παίκτη μας, Αντόνιο Ρέγιες, σε τροχαίο δυστύχημα στην Ισπανία.

Ήταν μέλος της ομάδας των "Invincibles", ήταν πολύ δημοφιλής στην ομάδα και θα έχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά, τους φίλους και τους συμπαίκτες του».

Ρέγιες - τροχαίο - αυτοκίνητο - συντρίμια

Ανάλογο ήταν και το μήνυμα της Ρεάλ Μαδρίτης, την φανέλα της οποίας φόρεσε ως δανεικός για έναν χρόνο (2006/2007): «Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για τον παίκτη της ομάδας μας, Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες. Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους οικείους του, συμμετέχοντας στη θλίψη που προκάλεσε η απώλειά του. Επίσης εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην τωρινή του ομάδα, Εξτρεμαδούρα».

Σε ανάλογο ύφος και η ανάρτηση της Ατλέτικο Μαδρίτης (2007-2011): «Η οικογένεια της Ατλέτικο θρηνεί. Ο πρώην παίκτης μας, Αντόνιο Ρέγιες, σκοτώθηκε. Θα είσαι για πάντας στις καρδιές μας».

Από τον... χορό των ανακοινώσεων δεν θα μπορούσε να λείπει η Μπενφίκα. Ο πρόεδρος των «Αετών», Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, αναφέρει: «Σοκαρισμένοι και με βαθιά θλίψη και ταραχή ενημερωθήκαμε για το τραγικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή από τον πρώην παίκτη μας, Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες, σε ηλικία 35 ετών. Προσωπικά και εκ μέρους της Μπενφίκα εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του, την αλληλεγγύη μου και τη θλίψη στη δύσκολη και θλιβερή στιγμή. Ο αθλητής και υποδειγματικός άνθρωπος θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας».

Η Εσπανιόλ, από όπου πέρασε για τη σεζόν 2016/2017, αναφέρει: «Είναι μια μέρα γεμάτη στενοχώρια για όλη την οικογένεια. Ο πρώην παίκτης μας Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες σκοτώθηκε. Από την Εσπανιόλ στην Βαρκελώνη θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας και να μεταφέρουμε την υποστήριξή μας στην οικογένειά του και στη Σεβίλη. Επίσης, στην Εξτρεμαδούρα, όπου αγωνιζόταν αυτή την περίοδο. Μια πολύ δυνατή και γεμάτη αγάπη αγκαλιά από εμάς».