Τουρκία

12 Σεπτεμβρίου 2018 18:00

Τουρκία: καταγγέλλουν τον Ερντογάν ότι αγόρασε πανάκριβο αεροσκάφος από τον Εμίρη του Κατάρ

Το αεροσκάφος διαθέτει, μεταξύ άλλων, 7 υπνοδωμάτια, σαλόνια, αίθουσα συσκέψεων, μέχρι και νοσοκομείο. Για να εφοδιαστεί με καύσιμα χρειάζονται 250 χιλιάδες δολάρια.

Τουρκία: καταγγέλλουν τον Ερντογάν ότι αγόρασε πανάκριβο αεροσκάφος από τον Εμίρη του Κατάρ

Ένα πολυτελές αεροσκάφος τύπου Β747-8 φέρεται να αγόρασε η Τουρκία έναντι μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον εμίρη του Κατάρ, σύμφωνα με τη βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Γκαμζέ Τάσ-τζιέρ, για να το εντάξει στο στόλο της τουρκικής προεδρίας παρά την οικονομική κρίση στην χώρα.

Η βουλευτής μάλιστα απηύθυνε σχετικό ερώτημα στον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, το σκάφος έφτασε απόψε τα μεσάνυχτα στις 00.19 στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και προορίζεται για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο πολυτελές τζετ υπάρχουν 7 υπνοδωμάτια, 2 μεγάλα σαλόνια, αίθουσες συσκέψεων, ακόμη κι ένα μικρό νοσοκομείο. Το αεροσκάφος διέθετε 463 θέσεις επιβατών αλλά μετά από μετατροπές τώρα διαθέτει 76 θέσεις μόνο για VIP καλεσμένους. Η τιμή του χωρίς τον εξοπλισμό του είναι 400 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για να γεμίσει καύσιμα το αεροπλάνα χρειάζονται 250 χιλιάδες δολάρια.

Πολυτελές αεροσκάφος - Ερντογάν - Εμίρης του Κατάρ

«Αυτοί που καλούν το λαό να κάνει οικονομία μήπως να σκέφτονταν κι εκείνοι να κάνουν το ίδιο;» ρωτά η βουλευτής. «Οι κύριοι της Άγκυρας (σ.σ. εννοώντας τον Ερντογάν) δεν τους φτάνει το χειμερινό παλάτι, το θερινό παλάτι, τώρα αγοράζουν και παλάτι στους αιθέρες, που πετάει», τόνισε σκωπτικά η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας, ότι «δεν τους φτάνει η χλιδή στο έδαφος, αγοράζουν και σούπερ πολυτελείας αεροσκάφη για να συνεχίζουν τη χλιδή και στον αέρα», αναφέρει η βουλευτής προσθέτοντας ότι για την οικονομική κρίση υπεύθυνος είναι ο Ερντογάν και το ΑΚΡ και μόνο.

Πολυτελές αεροσκάφος - Ερντογάν - Εμίρης του Κατάρ

Η Τάς-τζιέρ υπενθύμισε ότι ενώ η Τουρκία περιμένει οικονομική βοήθεια 15 δις δολαρίων από το Κατάρ, κάποιοι ψωνίζουν από το Κατάρ αεροπλάνα εκατομμυρίων δολαρίων.

VIDEO