Ευρώπη

20 Οκτωβρίου 2018 18:51

Μεγάλη πορεία κατά του Brexit στο Λονδίνο (βίντεο)

Από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν γίνει κατά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εντυπωσιακές εικόνες.

Μεγάλη πορεία κατά του Brexit στο Λονδίνο (βίντεο)

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του Brexit, με την ελπίδα να διενεργηθεί ένα νέο δημοψήφισμα το οποίο θα αποτρέψει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από το βρετανικό κοινοβούλιο και είχε τη μορφή γιορτής, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν και σκύλοι.

Οι διοργανωτές είχαν ζητήσει από τους συμμετέχοντες να ντύσουν κατάλληλα τα αγαπημένα κατοικίδιά τους, τα οποία και τους ακολούθησαν μπροστά από το Hyde Park και το παλάτι.

Το μήνυμα ωστόσο, εστάλη με κάθε σοβαρότητα, αφού όπως ξεκαθαρίστηκε, οι υποσχέσεις των υποστηρικτών του Brexit δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα διαπραγματεύεται σήμερα η κυβέρνηση με τις Βρυξέλλες.

Όπως είπαν, αν ήξεραν το πραγματικό κόστος της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είχαν ψηφίσει διαφορετικά.

AP - Διαδήλωση - Brexit - Λονδίνο

Ο αγώνας για την ανατροπή του Brexit είναι παράλληλα και διαδικτυακός, με την καμπάνια να έχει συγκεντρώσει μέχρι και 950.000 υπογραφές έως την ώρα που ξεκίνησε η πορεία.

AP - Διαδήλωση - Brexit - Λονδίνο

Η πορεία έγινε συγκέντρωση που κατέληξε μπροστά από τη Βουλή, όπου οι περίπου 600.000 συμμετέχοντες απαίτησαν ένα δεύτερο δημοψήφισμα τον ερχόμενο Ιούνιο.

Διαδήλωση - Brexit - Λονδίνο

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πορεία κατά της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε αυτήν συμμετείχαν υποστηρικτές όλων των κομμάτων από όλη τη Βρετανία και από άλλες χώρες.

Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν (Sadiq Khan).

AP - Διαδήλωση - Brexit - Λονδίνο

 

VIDEO