Κόσμος

24 Μαΐου 2019 19:40

Φονική πυρκαγιά στην Ινδία με θύματα μικρούς μαθητές (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Εμπορικό κέντρο, στο οποίο στεγάζεται φροντιστήριο, τυλίχθηκε στις φλόγες. Μαθητές πηδούσαν στο κενό για να σωθούν. Σκληρές εικόνες!

Φονική πυρκαγιά στην Ινδία με θύματα μικρούς μαθητές (βίντεο)
-

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ανάμεσα τους πολλά παιδιά, βρήκαν τον θάνατο από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εμπορικό κέντρο της πόλης Σουράτ, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της Ινδίας.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην πλειοψηφία τους τα θύματα είναι μαθητές, ηλικίας 14-17 ετών, που βρίσκονταν σε φροντιστήριο το οποίο στεγάζεται στο εμπορικό κέντρο.

Στις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνονται μαθητές να πηδούν στο κενό από μεγάλο ύψος, προκειμένου να γλιτώσουν από τις φλόγες, την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά και να σώσουν τους εγκλωβισμένους.

Μαθητές - φωτιά - εμπορικό κέντρο - Ινδία

Η φωτιά φέρεται να ξέσπασε έπειτα από βραχυκύκλωμα και εξαπλώθηκε ραγδαία. «Ξεκίνησε κοντά στο κλιμακοστάσιο, επομένως οι εγκλωβισμένοι δεν μπορούσαν να κατέβουν από τις σκάλες», είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας ότι όλοι οι νεκροί ήταν κάτω των 20 ετών.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος κατάγεται από το κρατίδιο Γκουτζαράτ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του δίνοντας οδηγίες στις τοπικές Αρχές να προσφέρουν κάθε βοήθεια στους πληγέντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ