ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΩΛΙΝΑ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΩΛΙΝΑ

29 Νοεμβρίου 2018 07:04

Στη μέση του πουθενά

Τα σταυροδρόμια είναι λίγο σαν τα σταυρόλεξα. Αν βρεις τη σωστή λέξη, θα σε πάει παρακάτω, αν διαλέξεις το σωστό δρόμο, θα σε φτάσει εκεί που θες.

Αν κοιτάξεις πίσω να δεις από πού ξεκίνησες, μπορεί και να τρομάξεις.

Προσπαθώ να εντοπίσω την αφετηρία, εκεί που έγινε το πρώτο βήμα. Κάτι αχνοφαίνεται στο βάθος, μα είναι τόσο μακριά που δεν είμαι και σίγουρη αν είναι αυτό που προσπαθώ να βρω με το βλέμμα.

Μπα. Τίποτα. Λες και δρόμος δεν υπάρχει, λες και έχει σβηστεί.

Κοίτα τώρα να δεις, τι πάθαμε ρε φίλε.... Στέκομαι στη μέση του πουθενά και δρόμος, ούτε  μπρος, ούτε πίσω. Στα σίγουρα έχω χαθεί, άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

Ωραία, τα κατάφερες...τι να σου πω. Και τώρα πού να σε πάω φιλενάδα μου; Άσε, κατάλαβα. Ούτε εσύ ξέρεις...

Τα σπορτέξ σου σκίστηκαν από το περπάτημα, ο σάκος στην πλάτη έχει φθαρεί. Πόσο καιρό περπατάς;

Ξέρω, κουράστηκες. Ήταν μακρύς ο δρόμος. Σκέψου όμως πόσα πολλά έμαθες μέχρι να φτάσεις εδώ. Με πόσους οι δρόμοι σας συναντήθηκαν, χάθηκαν, ξανασυναντήθηκαν...

Βαδίσατε μαζί, με ήλιο, με βροχή, άλλοτε με αέρηδες, άλλες φορές με τη γλυκιά θαλασσινή αύρα να σας χαϊδεύει απαλά. Περπατήσατε νύχτα, και πότε τα άστρα ίσα που φώτιζαν τα σκοτεινά μονοπάτια, πότε το ολόγιομο φεγγάρι σας έφτιαχνε φωτεινούς διαδρόμους.

Πόσους συνοδοιπόρους γνώρισες...

Άλλοι σου στάθηκαν, άλλοι σε καθυστέρησαν, άλλοι σε παράτησαν στα κρύα του λουτρού, για να ακολουθήσουν άλλους ορίζοντες. Όλοι όμως κάτι σου δίδαξαν....προσπάθησαν τουλάχιστον. Αν εσύ δεν έμαθες, δικό σου θέμα...δεν φταίω εγώ.

Έλα, μην κατσουφιάζεις. Θα σου πω κάτι να πάρεις λίγο τα πάνω σου.

Δεν υπάρχουν λάθος δρόμοι, μόνο λάθος επιλογές. Και, ξέρω θα σου ακουστεί τρελό, αλλά το καλό, αν έχεις ξεμείνει στην μέση του πουθενά είναι πως μπορείς να φτάσεις  όπου  θες. Γιατί προς οποία κατεύθυνση κι αν κινηθείς, κάπου θα σε βγάλει. Και ξέρω, μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτικό, δες το όμως σαν μια καινούργια περιπέτεια.

Γι’ αυτό μην το σκέφτεσαι.

Άντε, πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι. Μην σταματάς, τώρα. Πάμε. Να την αγαπάς τη διαδρομή σου. Σε έφερε μέχρις εδώ.

Κι αν δεν υπάρχουν πια δρόμοι, μη σε νοιάζει, θα τους φτιάξουμε εμείς. Θα χαράξουμε νέες διαδρομές. Θα ζωγραφίσουμε μονοπάτια και σοκάκια, όπως τα θες.

Θα σου πάρω και καινούργια σπορτέξ...

 

VIDEO