Καιρός

24 Μαΐου 2019 06:05

Καιρός: τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Παραμένουν άστατες οι συνθήκες σε πολλά σημεία της χώρας. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Την Παρασκευή, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά μέχρι 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, τοπικά, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση θα επέλθει από το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 27 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, στα βόρεια λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα αναμένονται γενικά αίθριος και πρόσκαιρα αραιές νεφώσεις. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Θα φυσούν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Για το Σάββατο προβλέπεται αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά, κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια της ανατολικής χώρας θα στραφούν σε νότιους, με ένταση από 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Για την Κυριακή προβλέπεται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αρχικά αίθριος ο καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα δυτικά και στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ κι από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα νότια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ