Πολιτική

25 Μαΐου 2019 14:35

“Σεβασμό των δικαιωμάτων της” στην ανατολική Μεσόγειο ζητεί η Τουρκία

Διάβασέ μου το...

Νέα προκλητική δήλωση του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, την ώρα που το ερευνητικό τους πλοίο είναι στην ανατολική Μεσόγειο.

“Σεβασμό των δικαιωμάτων της” στην ανατολική Μεσόγειο ζητεί η Τουρκία
-

Για «ανεύθυνες δηλώσεις» και «προβοκατόρικες συμπεριφορές» κατηγορεί την Ελλάδα και την Κύπρο ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, την ώρα που το ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» συνεχίζει τις έρευνές του στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Θαλασσόλυκος», τόνισε ότι:

«Όλα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, που έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και της ‘τουρκικής δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου’ να γίνουν σεβαστά. Περιμένουμε από όλες τις πλευρές να δείξουν σεβασμό σε αυτά τα ζητήματα».

«Η πιο ειλικρινής ελπίδα μας είναι να μην επιτραπούν προβοκατόρικες συμπεριφορές και ανεύθυνες δηλώσεις που δεν ωφελούν στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», συνέχισε.

Σύμφωνα με το cnnturk.com, ο Ακάρ επιβεβαίωσε ότι το «Μπαρμπαρός» συνεχίζει τις έρευνές του στην ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το εθνικό μας γεωτρύπανο Φατίχ βρίσκεται δυτικά της Κύπρου και συνεχίζει τις γεωτρήσεις εντός της Τουρκικής υφαλοκρηπίδας με συνοδεία πλοίων του Ναυτικού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ